Medie: Dansk jihadist dræbt i Syrien

16x9
Abu Khattab Foto: Scanpix

Den danske islamist, Abu Khattab, er død under kampe i Syrien, bekræfter hans familie over for Politiken. Abu Khattab, blev kendt i medierne, da han

Den danske islamist, Abu Khattab, er død under kampe i Syrien, bekræfter hans familie over for Politiken.

Abu Khattab, blev kendt i medierne, da han i en video på YouTube opfordrede danske muslimer til at drage i hellig krig i Syrien, mens han i en anden video skød på billeder af en række danskere, som man betegnede som fjender af islam – heriblandt Anders Fogh, Kurt Westergaard og Naser Khader.

Journalist på Politiken, Jakob Sheikh, fortæller til TV 2 News, at Abu Khattab har været død i længere tid, men at man først har kunnet bekræfte det nu.

- Han skulle være faldet i kamp i slutningen af november eller starten af december, så der er gået noget tid, men det har ikke været muligt for Politiken at bekræfte det fra uafhængige kilder før nu, siger han.

Ifølge Jakob Sheikh har familien kendt til døden et par uger. Han er angiveligt død i kampe i det nordlige Syrien, hvor de fleste danskere i landet kæmper. Desuden skulle to andre danskere også være sårede.

Abu Khattab havde tilknytning til den islamistiske gruppe ”Kaldet til Islam”, der flere gange har været i medierne på grund af trusler mod en række fremtrædende islamister, senest Tina Petersen, tidligere byrådsmedlem for Dansk Folkeparti i Svendborg.

tv2.dk har været i kontakt med Udenrigsministeriet, der endnu ikke har kunnet give informationer om Abu Khattab.