Minister til elever: Tag læreplads i Tyskland

I Danmark kan 12.000 unge ikke finde en praktikplads, mens der syd for grænsen i Tyskland er tusindvis af ledige pladser. De tyske firmaer mangler på

I Danmark kan 12.000 unge ikke finde en praktikplads, mens der syd for grænsen i Tyskland er tusindvis af ledige pladser.

De tyske firmaer mangler på landsplan 33.000 lærlinge til at uddanne sig til eksempelvis håndværkere, frisører eller kokke. Det skriver Avisen dk.

Derfor opfordrer undervisningsminister Christine Antorini (S) de unge til at støve tyskverberne af og pakke kufferten. I den tyske delstat Slesvig-Holsten mangler der 1.200 lærlinge, så de unge danskere behøver ikke at rejse langt.

- Det her er en fantastisk god chance. De får en læreplads, erfaring fra udlandet på cv'et og en del af omkostningerne betalt. Ja, lærlingelønnen i Tyskland er lavere, men holdt op imod, at det kun er nogen måneder af et helt liv, så bør de gøre det, siger ministeren.

Men sproglige vanskeligheder og lav lærlingeløn holder mange tilbage, fortæller Morten Ryom, formand for Erhvervsskolernes Elevorganisation, til TV 2 NEWS.

- Det er stadig meget nyt at tage længere dele af sin praktik i udlandet. Det er vigtigt at sørge for, at de ikke bare kommer derned for at have noget at lave, men at vi sikrer, at det også er dygtige håndværkere, der kommer hjem igen. Og der er nogle barrierer mellem danske håndværkere og tyske, sproget er én af dem.  Vi skal sikre at forholdene er i orden, før vi overhovedet sender dem derned.