Fodbold-boss stopper dansk satiretegners bog

16x9
FIFA-præsident Sepp Blatter (th) ved VM-lodtrækningen i Brasilien i sidste uge Foto: Scanpix

Præsidenten i det Internationale Fodboldsforbund (FIFA) Sepp Blatter har fået nedlagt forbud mod en bog, tegnet af den danske satiretegner og tidliger

Præsidenten i det Internationale Fodboldsforbund (FIFA) Sepp Blatter har fået nedlagt forbud mod en bog, tegnet af den danske satiretegner og tidligere fodboldspiller Ole Andersen.

Det skriver den internationalt kendte sportsjournalist Andrew Jennings på sin blog Transparency in Sport.

Det er en domstol i Zürich i Schweiz, der har afsagt kendelse om, at tegningerne i den endnu ikke udkomne bog ”The Platter Cartoons” vil skade Sepp Blatters omdømme, hvis de bliver offentliggjort, og at Ole Andersen risikerer en bøde på 10.000 franc, hvis tegningerne bliver offentliggjort i Schweiz eller noget andet sted i verden.

Når sagen har kørt i Schweiz skyldes det, at Ole Andersen nu bor i landet efter en international karriere som både spiller og træner.  Han er nu mest kendt som grafisk designer og karrikatur-tegner. Han har tidligere arbejdet for den internationale fodboldverden, både som designer af pokaler og som tegner.

Retssagen mod ham er anlagt af Sepp Blatter og FIFA i fællesskab. Ifølge Sepp Blatters advokater vil bogens tegninger gøre ubodelig skade på Blatters gode navn og rygte.

Selvom bogen ikke omtaler Sepp Blatter ved navn, så er der ifølge advokaterne ingen tvivl om, hvem bogens hovedperson er.

Det har ikke lørdag været muligt for TV 2 at få en kommentar fra Ole Andersen selv.