Nu er Im rejst: Jeg vil blive i Danmark

- Vi skal rejse til Thailand, fordi min far er død, siger syvårige Im Nielsen, da TV 2 Nyhederne taler med hende i Kastrup Lufthavn søndag. Søndag fo

- Vi skal rejse til Thailand, fordi min far er død, siger syvårige Im Nielsen, da TV 2 Nyhederne taler med hende i Kastrup Lufthavn søndag.

Søndag formiddag tog Im Nielsen og hendes mor Suthida afsked med familie og venner fra hjembyen Aabybro i Aalborg Lufthavn, hvorefter de fløj videre til København. Omkring kl. 14 satte mor og datter sig i et fly hjem til Thailand.

En situation Im Nielsen ikke helt forstår.

Hvorfor skal I så hjem?

Det ved jeg faktisk ikke, siger hun.

- Jeg vil gerne blive i Danmark. Fordi jeg har min farmor og farfar, kusine og fætter og venner og en dejlig skole.

Ims mor Suthidas mand Johnny Nielsen døde af kræft i 2012 og 11. oktober valgte retten i Hjørring at opretholde Udlændingestyrelsen udvisning af mor og datter, fordi man mener, de har størst tilknytning til Thailland.

Lørdag gik borgere fra Aabybro på gaden i et fakkeloptog for at protestere mod udvisningen af den lille familie. Fakkeloptoget mødte stor opbakning, bl.a. fra den tidligere socialdemokratiske skatteminister Ole Stavad.

Og i Københavns Lufthavn mødte familien i dag det socialdemokratiske folketingsmedlem Bjarne Laustsen, som lovede at gøre, hvad han kunne for, at familien kan vende tilbage til Danmark, så Im kan starte i skole igen i Aabybro.

Men som reglerne er nu, måtte Im og Suthida i dag rejse tilbage til Thailand.

Hvordan bliver det så i Thailand?

- Det ved jeg faktisk ikke. Det bliver lidt sjovt og lidt træls. Fordi jeg har ikke nogen venner og jeg bliver også lidt nervøs, når jeg skal gå i skole og det er svært for mig, siger Im Nielsen og tilføjer, at hun håber, hun en dag kan komme tilbage til Danmark.