Frevert på orlov fra Folketinget

16x9

MFeren Louise Frevert ud af landspolitik for en tid

Dansk Folkepartis Louise Frevert søger orlov fra Folketinget indtil efter kommunalvalget den 15. november.

Frevert er kultur-, uddannelses- og li­gestillingsordfører og partiets spids­kandidat til Københavns Borgerrepræsen­tation. Hun vil nu koncentrere sig om kommunalpolitikken, begrunder hun efter et møde med partiledelsen i dag.

En række artikler på hendes hjemmeside har udløst politianmeldelse, og hendes webmaster, som står bag artiklerne, er sigtet for racisme. Orloven har dog in­tet med den sag at gøre, siger Frevert.

Udfald mod muslimer
I teksten, som lå på hjemmesiden under overskriften "Artikler - ingen tør trykke" stod bl.a. følgende om danske muslimer:

"De mener, at det er deres ret at voldtage danske piger og slå danske borgere ned for fode".

Skribenten havde også en løsning på problemet:

"Vore love forbyder os at dræbe vore modstandere officielt, så vi har kun den mulighed at fylde vore fængsler med disse kriminelle."

Disse to udsagn vurderer politiet er en overtrædelse af racismeparagraffen i straffeloven, og de er den direkte årsag til sigtelsen mod webmasteren, pensioneret flådeofficer Ebbe Talleruphuus.

Fogh: Karikatur på ytringsfriheden
Statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) tager over for TV 2|NYHEDERNE stærkt afstand fra holdningerne og sagen, som han kalder "en karikatur på ytringsfriheden".

Han siger videre, at han betragter en sådan personsag som "irriterende".

Louise Frevert afløses under sin orlov af suppleanten Egil Møller, som før har siddet i Folketinget.