Hæren skal opdrage kriminelle unge

16x9

V vil sende unge kri-mi-nel-le til op-drag-el-se i for-sva-ret

Børn og unge over 15 år, som resten af samfundet opgiver, skal en tur på opdragelsesanstalter, som Forsvaret skal bestyre. Det mener Venstres retsordfører, Kim Andersen, skriver Berlingske Tidende.

"Vi har brug for anbringelses- og opdragelsesanstalter. I Forsvaret er der disciplin og mandeledelse," siger Kim Andersen til avisen. Eksempelvis skal de unge efter planen male og på anden måde vedligeholde kasernerne. Det skal lære dem respekt, at stå op om morgenen, passe et arbejde og indgå i et hierarki.

Hårde mandebilleder
"Disse løjsere kan lige så godt indse, at vi ikke vil tolerere forråelse og kriminalisering. Forsvaret har konsekvens og mandebilleder, som kan matche dem i hårdhed. Forsvarets ansatte bliver ikke bange," siger Kim Andersen.

Regeringens sædvanlige VKO-flertal finder idéen interessant og dermed tegner der sig allerede nu et flertal. Socialordfører Vivi Kier (K), kalder det "et interessant indspark", og DF's Martin Henriksen mener, at Forsvaret skal bruges endnu mere mod de kriminelle.

Forsvaret siger til Berlingske Tidende, at det er op til forsvarsminister Søren Gade, om Forsvaret skal påtage sig opgaven.