Mary Fonden - Kronprinsessens livsopgave

Få et eksklusivt kig ind bag ku-lis-ser-ne til Kron-prinsesse Marys arbejde

"Jeg kan godt lide at blande mig lidt - måske for meget," siger Kronprinsesse Mary og ler hjerteligt i et eksklusivt interview, hvor TV 2's Winnie Laursen tager seerne med bag kulissen og følger blandt andet Kronprinsessens arbejde i Mary Fonden.

I programmet kan man se, hvordan Kronprinsesse Mary aktivt blander sig i et uformelt arbejdsmøde i fonden. Her viser Kronprinsessen tydeligt, at hendes faglige erfaring fra reklamebranchen bestemt ikke er glemt.

Vigtigt at møde de voldsramte kvinder
Mary Fonden er mere end bare et arbejde for Kronprinsessen - det er hjerteblod. Hun kunne have valgt at lave en fond, der blot samlede penge sammen og uddelte midler til værdige formål, men Kronprinsesse Mary har ønsket noget andet. Mary Fonden udser sig nemlig selv sine indsatsområder og søsætter selv sine projekter. I fondens første arbejdsår har der været fokus på to områder, nemlig mobning og indsatsen for voldsramte kvinder og børn.

I programmet fortæller Kronprinsessen, at hun har ønsket at skabe en "anderledes fond", som hun selv står i spidsen for og betragter som en livsopgave.

Det lyser også tydeligt ud af Kronprinsesse Mary, at hun brænder for sagen, da hun i interviewet fortæller om de voldsramte kvinder, hun har mødt og talt med. "Man kan læse sig til meget, men uden den menneskelige del, så kan man ikke begynde at prøve at sætte sig ind i et problem," fortæller Kronprinsesse Mary til TV 2's Winnie Laursen.

Med Mary til Melbourne
I programmet følger vi også Kronprinsesse Mary til Melbourne i Australien, hvor hun i sin egenskab af international protektor for "The Alannah and Madeline Foundation" holder tale. "The Alannah and Madeline Foundation" er en organisation, der forebygger vold mod børn.

Du kan se det unikke arbejdsportræt af Kronprinsessen i programmet "Mary Fonden - Kronprinsessens livsopgave" på TV 2 tirsdag den 16. december klokken 20.35.