Poker sundere ansigt til ansigt

16x9

Pokerspillere har mindre risiko for at udvikle ludomani, hvis kortspillet foregår ansigt til ansigt

Pokerspillere har mindre risiko for at udvikle ludomani, hvis kortspillet foregår ansigt til ansigt i en traditionel turnering i stedet for alene foran computeren. Indsatserne er højere og hver enkelt hånd bliver spillet hurtigere på internettets pokersites, advarer Center for Ludomani og Dansk Pokerforbund.

"Turneringerne har jo begrænsninger på, hvor meget du kan tabe, mens indsatserne er højere på internettet, hvor du kan spille 24 timer i døgnet," siger leder af Center for Ludomani Michael Bay Jørsel til RadioNyhederne.

Ulovligt i private klubber
Mens pokerspil i kasinoer og på internettet i dag er lovligt, er det ulovligt at spille poker i private klubber. Derfor glæder Dansk Pokerforbund sig over, at begge regeringspartier vil have forbuddet mod live-poker afskaffet:

"Pokerspil i turneringer er også sundere, fordi nye spillere kan få råd af de mere erfarne, så de undgår at spille for meget," siger forbundets formand Christian P. Lohmann.

Han undrer sig dog over, at politikerne vil have en øvre grænse på 300 kroner per deltager i turneringerne, da folk på nettet kan spille alle deres sparepenge op. En grænse ved 500 kroner ville være mere passende, mener han.

Om poker er et hasard- eller videnspil skal Højesteret tage stilling til i begyndelsen af næste år, efter at Østre Landsret og Byretten i Lyngby er nået frem til to forskellige afgørelser.