Ny Venstre-spidskandidat i Århus

16x9

Det bliver Venstre_rådmanden i Århus, Gert Bjerregaard, som skal forsøge at fravriste S borgmesterposten i byen

Det bliver Venstre-rådmanden i Århus, Gert Bjerregaard, som skal forsøge at fravriste socialdemokraterne borgmes­terposten i byen ved næste valg.

Fristen for at melde sig på banen som udfordrer er udløbet, og da Gert Bjer­regaard er den eneste kandidat, bliver han automatisk partiets spidskandidat. Det oplyser den lokale partiformand Mette Christensen.

Dermed skal han tage over efter stemme­slugeren og tidligere borgmester i Lou­ise Gade, der for nylig meddelte, at hun stopper i politik.

Skal slå Wammen
"Gert er en anden type end Louise og meget direkte i sin måde at sige tingene på," siger Mette Christensen, der er glad for valget.

Gert Bjerregaard skal forsøge at slå borgmester Nicolai Wammen (S) af pinden, når der er kommunevalg næste år.

Den nye spidskandidat er 44 år og blev valgt til Århus Byråd i 2001. Fra 2006 har han været social- og beskæftigelsesrådmand.

Bowling og politik
Han vil videreføre den politiske linje, som Venstre har anlagt under partiets hidtidige leder i byrådsgruppen, Louise Gade, der forlader politik ved næste byrådsvalg.

Gert Bjerregaard bord på en gård nær Mejlby nord for Århus og ejer to bowlingcentre, som en forpagter har bestyret, siden Bjerregaard blev rådmand.

Først på et opstillingsmøde den 8. maj bliver Gert Bjerregaard officielt udpeget, men det sker uden modkandidater.