Mette Bock fik ikke stemmer nok: - Jeg er helt ude af dansk politik

Den nuværende kulturminister klarede ikke skærene og sikrer sig ikke en plads i Europa-Parlamentet.

Liberal Alliance får ikke en fod indenfor i Bruxelles de kommende fem år.

Det er resultatet af søndagens valg til europaparlamentet, hvor især Venstre kan bryste sig af fremgang, mens Dansk Folkeparti bliver halveret, og Liberal Alliance med 2,2 procent af stemmerne altså slet ikke har fået et mandat.

Og derfor kommer nuværende medlem af Folketinget og kulturminister, Mette Bock, heller ikke på listen over danske EU-parlamentarikere, som hun ellers havde håbet på.

Dermed ser det ud til, at hendes tid i politik nu er slut:

- Mit liv ændrer sig selvfølgelig, for jeg er helt ude af dansk politik nu. Jeg har selvfølgelig et personligt ansvar, men der er også nogle store bølger, som er svære at stå op i mod. Nu skal jeg snart åbne et nyt kapitel, sagde Mette Bock til DR, da aftenens første exitpolls landede kort efter klokken 20.

Ville gerne være liberal indflydelse

Den 61-årige LA'er gik til valg på "fred, frihed og frihandel".

- Med Brexit og Donald Trump, der vender ryggen til, Putin, der rasler med sablen og store klima- og migrationsudfordringer står vi over for et skæbnevalg i Europa. Hvis ikke EU besinder sig på at åbne et nyt kapitel, så er der en risiko for, at EU falder fra hinanden. Det ville være en katastrofe både for Danmark og for Europa. I forhold til alt dét, vil jeg gerne gøre min liberale indflydelse gældende, udtalte hun tidligere på måneden til TV 2.

Liberal Alliances to kandidater til europaparlamentsvalget var udover Mette Bock, Anders Burlund og Bo Ritterbusch.

Hvis Liberal Alliance var blevet valgt ind, ville de blive en del af Alliancen af Liberale og Demokrater (ALDE).

Her går din EU-stemme hen:
Din stemme er også en stemme på en gruppe i Europaparlamentet. Se her, hvor den ender: