BLOG: Jeg er på team Esther Marie

16x9
Caroline Magdalene Maier (Å) mener, der bør foretages en åben snak om reglerne i Folketingssalen. Foto: Mads Claus Rasmussen / Ritzau Scanpix

BLOG: Caroline Magdalene Maier (Å) mener, vi skal give hinanden plads og have elastik i omgangen med hinanden.

Kære Pia. Vi må have en snak… Ja, det er rigtigt, at Folketinget er en arbejdsplads, det er rigtigt, at Folketingssalen ikke kan fungere som børnehave, og at vi skal være professionelle. Men vi skal også være mennesker.

Selvfølgelig skal vi have respekt for regler, men ikke så meget, at de forhindrer os i at være fleksible og tænke selv. Reglerne må ikke udviske vores empati og gøre os maskinelle. De skal hjælpe os, ikke stække os. Kære Pia, der var ikke gået noget af dig, af respekten for folkestyret eller debatten i salen, hvis du have vendt det blinde øje til Esther Marie de få minutter, det tog Mette Abildgaard at trykke på knappen.

Politik er også for mennesker. Det er for travle småbørnsforældre. Det er for fædre og mødre.

Man kunne derfor også spørge sig selv og hinanden, om tiden er inde til at slække på de rigide regler i Folketingssalen. Når man kan få det til at fungere med lejlighedsvise besøg af småfolk i den amerikanske kongres og Europa-Parlamentet, er det måske ikke en umulighed, at man også kunne det herhjemme?

Det synes jeg, vi skal have en åben snak om.

Men uanset, om vi beslutter os for at modernisere reglerne i Folketingssalen eller ej, skal vi evne at give hinanden plads og have elastik i omgangen med hinanden. Ellers risikerer vi at stivne som et gammelt tyggegummi på Slotspladsen.

Jeg er ikke fuldstændigt overbevist om, at du tillægger mine ord afgørende vægt, når du overvejer dine handlinger, så jeg vil give det sidste ord til en person, der i hvert fald har en stjerne i din bog; nemlig vores dronning. I sin nytårstale i 2013 sagde hun disse kloge ord, som jeg inderligt håber, du vil tage til efterretning:

”Vi skal løse vore problemer ved at bøje os mod hinanden. Hvis det kun er den ene gren, der skal bøje sig, så risikerer den at knække. ”