BLOG: Paradigmeskift og 1,3 milliarder til de ældre

16x9
Kristian Thulesen Dahl. Foto: Ritzau Scanpix

BLOG: Især to ting var afgørende for os i forbindelse med finanslovsforhandlingerne - flere penge til de ældre og paradigmeskift på udlændingeområdet.

Dansk Folkeparti er her til eftermiddag sammen med regeringen blevet enige om finansloven for 2019. Jeg må sige, at det er en finanslov, som vi i Dansk Folkeparti er tilfredse med!

Fra Dansk Folkepartis sommergruppemøde i august, gjorde jeg klart, at der især var to ting, som var afgørende for Dansk Folkeparti i forbindelse med dette års finanslovsforhandlinger:

Flere penge til de ældre – og et paradigmeskift på udlændingeområdet. 

Paradigmeskiftet handler om at vende indvandringspolitikken på hovedet, så flygtninge og migranter vender tilbage til deres hjemlande, så snart muligheden foreligger. I dag er det sådan, at 9 ud af 10 flygtninge og migranter bliver i Danmark permanent. Det dur ikke. Langt flere skal vende hjem og hjælpe med genopbygning. 

Det er blandt andet aftalt, at flygtninge og migranter fra dag ét vil blive instrueret i, at deres ophold vil være af midlertidig karakter. Eksempelvis vil det såkaldte integrationsprogram for flygtninge og migranter fremover være et selvforsørgelses - og hjemrejseprogram.

Deres fremtid er ikke her. Det skal de vide fra starten.

På trods af, at vi de senere år har fået nedbragt antallet af asylansøgninger markant, er det fortsat et område, som vi skal arbejde med. Vi er slet ikke færdige.

Derfor har vi fået gennemført et loft over antallet af familiesammenføringer efter inspiration fra Tyskland.

Vi skal også have sikkerhed for, at de kriminelle afviste udlændinge, der opholder sig her i Danmark ikke skaber utryghed og kriminalitet, som vi har set det på eksempelvis udrejsecenter Kærshovedgård i Midtjylland.

Derfor har vi fået igennem, at udviste kriminelle udlændinge og udlændinge på tålt ophold ikke længere skal indkvarteres på Kærshovedgård, men på en ø.

Nærmere bestemt den ubeboede ø ved navn Lindholm i Stege Bugt.

Dansk Folkeparti har en lang række andre gode aftryk på finansloven på udlændingeområdet, men det er også vigtigt for mig at fortælle om den anden helt store gevinst, vi har fået med hjem fra forhandlingerne.

1,3 milliarder kroner til pensionisterne. Det er vigtigt, at vores pensionister også mærker de bedre økonomiske tider, og derfor har det været vigtigt for Dansk Folkeparti at sikre, at landets pensionister på den ene eller anden måde får flere penge mellem hænderne. 

Folkepensionen er i årevis blevet udhulet, fordi den har været knyttet op på den såkaldte satspulje.

Det ændrer vi nu, og det betyder, at folkepensionen fremover vil følge lønudviklingen, som den bør. Vi har også taget fat i det såkaldte samspilsproblem for folkepensionisterne, som har skabt store problemer for en del pensionister, da modregningsregler har betydet, at det ikke har kunnet betale sig nok at spare op til egen pension. Samlet set afsætter vi 1,3 milliarder kroner til pensionisterne på dette års finanslov.

Grænsen for, hvornår man bliver modregnet i ældrecheck og pensionstillægget, hæves med 15.000 kroner, modregning for arbejdsindkomst hæves fra 60.000 til 100.000 kroner og modregningen for ægtefælles arbejdsindkomst ændres med 40.000 kroner for både folke - og førtidspensionister.

Vi er i Dansk Folkeparti godt tilfredse med, at vi har fået disse to afgørende områder flettet ind i næste års finanslov.

Det er grundlæggende en god dag i dag!