BLOG: Undtagelsestilstand på Nørrebro

16x9
Boligselskaberne må også gå til den og udnytte samtlige redskaber, som lovgivningen stiller til rådighed for dem, så de kan få de pågældende familier smidt på porten, skriver Pia Kjærsgaard. Foto: Henning Bagger / Ritzau Scanpix

BLOG: Hvis forældre nægter at kontrollere deres unge, så må det have konsekvenser.

Så snart ét problem er væk, dukker et nyt op. Det er tilfældet i Sigynsgade på Ydre Nørrebro i København. Her har nogle ”snotunger” afløst banden ”Loyal to Familia” og tilsyneladende fået helt frit spil til at terrorisere en hel bydel. Bestyrelsesformanden i en ejerforening i gaden, Martin Hansen, fortæller, at elskværdige bemærkninger som ”stikker”, ”svin” eller ”vi knepper din far og din mor og din bror” er blevet slynget gennem gaden siden sidste år.

Men denne grænseoverskridende og helt uacceptable adfærd er desværre ikke det eneste, de unge præsterer. De har også gjort det til en slags perverteret sport at rage fremmede kvinder i skridtet. Det er åbenbart bare sådan en slags sjov og ballade, en måde, som disse ”unge” udtrykker sig på i hverdagen.

Man tør næsten ikke tilføje, at det ikke drejer sig om ”danske” unge, for det gør det ikke. Det drejer sig derimod om unge med en ”anden kultur end den danske”, som tryghedschefen for den sociale boligforening Bo-Vita, Eskild Dahl Pedersen, forsigtigt udtaler, og selv om boligforeningen kalder sig social, så er de unges adfærd dybt asocial. Det er helt utroligt, at der ikke for længst er gjort noget ved problemet.

Måske skyldes det, at banden ”Loyal to Familia” ikke længere holder Sigynsgade i et jerngreb? I dag fyger kuglerne ikke længere omkring ørerne på folk, og man ser ikke længere den nu forbudte bandes grimme logoer i gadebilledet. Men skal det betyde, at man accepterer en ”ny generation” af unge kriminelles hærgen? I dag rager de muligvis kvinder i skridtet, men hvad gør de i morgen?

Smid familierne ud! Hvis forældre nægter at kontrollere deres unge, så må det have konsekvenser. Som Eskild Dahl Pedersen helt rigtigt siger, så gælder det om, at beboerne anmelder alle sager til politiet. Han roser desuden folketingsflertallet for at ”stramme op, så boligselskaber får redskaber til at sige farvel til familier, der har en adfærd, som ikke er okay for alle andre”.

Ja, hvis man lader stå til, så står vi allerede med næste generation af hårdkogte og fuldstændig afstumpede bandemedlemmer. Derfor må boligselskaberne også gå til den og udnytte samtlige redskaber, som lovgivningen stiller til rådighed for dem, så de kan få de pågældende familier smidt på porten. Der skal være nul-tolerance over for enhver form for hærværk, vold og asocial adfærd, og hvis familierne nægter at sætte deres ”snotunger” på plads, skal de føle konsekvensen med det samme.