Efter 12 timers forhandling er der ingen aftaler om overenskomst

Parterne på det statslige område i overenskomstforhandlingerne gjorde lørdag et forsøg på at nå til enighed.

Efter 12 timers forhandlinger i Forligsinstitutionen forlod parterne på det statslige område mødet uden fremskridt.

- Jeg synes, jeg skal holde tillægsordene for mig selv og bare konstatere, at vi går ud efter 12 timers forhandlinger uden aftaler og bevægelser, lød det efter mødet fra Flemming Vinther, som er topforhandler for lønmodtagere i staten. 

Imens tikker uret derudad op til deadline. Tirsdag den 17. april er sidste frist for at lande en aftale om en overenskomst for de 745.000 ansatte. 

"Blandet humør"

Statens topforhandler, innovationsminister Sophie Løhde (V), vil ikke afvise, at det kan ende i en storkonflikt. Det kan alle konstatere ved at se på tidsfristen, sagde hun efter mødet.

- Det så svært ud, da vi gik ind ad døren. Og det ser svært ud, nu hvor jeg går ud ad døren. Så det er sådan lidt med blandet humør, at man forlader dagens forhandlinger, sagde hun efter de 12 timer i mødelokalet.

Lønmodtagernes chefforhandler, Anders Bondo Christensen, udtrykte også skuffelse efter mødet. Han havde regnet med, at der ville komme noget konkret ud af lørdagens møder:

- Jeg gik ind for at lave forlig, og det lykkedes ikke. Så jeg vil sige, at jeg deler bekymringen fra Sophie Løhde og Flemming Vinther.

De to parter mødtes, efter forhandlinger mellem parterne på det regionale og kommunale område i ugens løb endte uden resultat. Ingen af parterne ville i øvrigt kommentere på indholdet af forhandlingerne over for TV 2. 

Ingen aftale for regioner og kommuner

Fra både arbejdsgivere og lønmodtagere i regionerne lød det dog tidligt fredag morgen, at drøftelserne havde været positive, og at der var bevægelse i forhandlingerne.

På det kommunale område var der noget mere negative udmeldinger. Ingen af parterne oplevede, at en aftale er rykket nærmere efter 14 timers forhandlinger onsdag.

Topforhandler for de ansatte i kommunerne, formand for Danmarks Lærerforening, Anders Bondo Christensen, sagde efterfølgende til fagbladet Folkeskolen, at der var brug for et gennembrud i forhandlingerne på statens område, før det ville give mening at fortsætte.

Både arbejdsgivere og lønmodtagere på tværs af sektorer har udråbt lønstigninger, lærernes arbejdstid og sikring af den betalte spisepause som de største knaster i forhandlingerne.