BLOG: Nu hjælper vi børnene bedre igennem skilsmisser

16x9
. Foto: TV 2 Østjylland

BLOG: Et bredt flertal har netop præsenteret en aftale om familieret. Barnets trivsel og omsorgen for barnet er udgangspunktet for aftalen.

Det har været afgørende for Dansk Folkeparti at sikre en genindførelse af en separationsperiode, før en skilsmisse kan træde i kraft.

Det var helt absurd, at man har kunnet lade sig skille over internettet. Hvor det eneste, man har behøvet, har været sit NemId. Nu genindføres en separationsperiode - i aftalen kaldet en refleksionsperiode, hvor man i en periode kan leve adskilt og finde ud af, om man er på vej til at tage den rigtige beslutning. For børnene i disse familier er det helt afgørende, at forældrene giver sig tid til at finde ud af, om det er rigtigt at gennemføre skilsmissen eller om man skal give ægteskabet en chance til.

Vi har også åbnet op for at par, der har besluttet sig for at gå hver til sit, kan få skilsmisserådgivning.Når man beslutter sig for at blive skilt, vil der være utrolig mange svære beslutninger, man skal tage.

Når tingene går i hårdknude og udvikler sig til et dårligt forhold mellem parterne, er det i mange tilfælde børnene, der ufrivilligt involveres i forældrenes beslutning, det går hårdest udover.

Skænderier eksempelvis om hvordan børnenes tid skal fordeles mellem mor og far, kan danne grobund for meget alvorlige situationer, der for nogle mennesker desværre ender med, at de retslige instanser må involveres. Men det kan være en meget svær situation for både børn og forældre at skulle hives igennem talrige retssager. Derfor har vi også besluttet at etablere et Familieretshus. Hensigten er, at man hurtigere får ledt situationen på rette vej.

Jeg er slet ikke i tvivl om, at de fleste, der tager beslutningen om en skilsmisse, har gjort sig grundige overvejelser forinden – især når der er børn involveret.

Men eftertanke og rådgivning er vigtig. Både for de situationer, hvor ægteskabet kan reddes, men også for de situationer, hvor forældrene fastholder skilsmissen. For så handler det jo om at gøre skilsmissen så acceptabel at komme igennem - specielt for børnene - som muligt.

Nogle taler om, at kravet om eftertanke og rådgivning i skilsmisse-situationer er formynderisk. Men tænk på, at når man får et barn i dagens Danmark, får man besøg af en sundhedsplejerske. Denne person kommer med vejledning til de nybagte forældre, der kan have mange spørgsmål om det nye liv, der er kommet til verden.

Så vidt jeg er orienteret, er der ikke mange, der finder dette formynderisk eller grænseoverskridende.

Når man skal skilles, kan der ligeledes være mange ubesvarede spørgsmål, som kan afhjælpes af eftertanke og rådgivning.

Jeg er derfor rigtig godt tilfreds med, at vi har fået gennemført aftalen. Af hensyn til familierne og specielt børnene.