Alternativet efter intern kulegravning: Der er ikke en krænkelseskultur

Alternativet laver en whistleblower-ordning og en personalehåndbog efter beskyldninger om en krænkelseskultur i partiet.

Der er ikke en krænkelseskultur i Alternativet.

Det konkluderer Alternativets gruppeformand, René Gade, i en redegørelse om partiets problematiske sager og kulturen i partiet, der har fået kritik. 

- Undersøgelsen konkluderer, at der har været en festkultur, som for nogen har været et problem, men den konkluderer også entydigt, at der ikke er en krænkelseskultur i Alternativets politiske sekretariat, står der i undersøgelsen.

Rådgiver måtte forlade partiet

I sidste uge gav gruppeformanden en kort status på den interne undersøgelse. Han fortalte på Twitter, at "1) Enkeltstående ledelsessvigt i sekretariatet var skyld i de få sager. 2) Der er blevet handlet på dem. 3) Ny viden de seneste uger har haft relevant konsekvens".

En af konsekvenserne er, at partileder Uffe Elbæks nærmeste rådgiver, Mikkel Nørskov, er blevet opsagt.

Det var ham, der genansatte en person, der ellers var blevet fyret efter anklager om krænkelser af en yngre underordnet. 

- Det er på flere måder en beklagelig sag, der har haft konsekvens og viser en meget kritisabel ledelsesmæssig håndtering af sagen for de implicerede, skriver partiet i redegørelsen. 

Rygterne om, at der er en krænkelseskultur i Alternativet på Christiansborg, er stærkt overdrevne.

René Gade, gruppeformand, Alternativet

Genansættelsen af den krænkelses-anklagede medarbejder var ifølge Josephine Fock, medstifter af partiet og daværende gruppeformand, en af grundene til, at hun valgte at træde ud af partiets ledelse i august.

- Man genansætter vedkommende mod mit vidende. Det er helt uacceptabelt, sagde Josephine Fock efterfølgende.

Tissemandsbilleder og festkultur

Der har desuden været en klage fra medarbejdere over arbejdsforholdene i partiet, som skulle være præget af en "alt for direkte og jovial" omgangstone og en ødelæggende "festkultur", der har gjort dagligdagen på Christiansborg "kaotisk".

Dertil kom, at partiets netop afgåede pressechef havde sendt en mail rundt til alle partiets mandlige ansatte og folketingsmedlemmer og opfordret dem til at sende fotografier af deres "pik i slap tilstand".

René Gade har overtaget opgaverne som sekretariatschef, indtil der ansættes en ny.

Han konkluderer i undersøgelsen, at "resultatet understøtter det allerede igangsatte arbejde med at sætte øget fokus på god ledelse, klarere rammer og en tydelig organisationskultur".

Et arbejde, der er blevet påbegyndt de seneste måneder.

René Gade konstaterer overfor TV 2: 

- Jeg kan konstatere, at rygterne om, at der er en krænkelseskultur i Alternativet på Christiansborg er stærkt overdrevne. Vi har haft enkeltsager, som der er blevet taget hånd om og sanktioneret, som man nu gør som ledelse. 

- Det betyder ikke, at vi ikke har taget det seriøst.  Vi har lavet den her rapport for at kunne komme fremad. For at kunne stå helt rent og kigge alle i øjnene og sige, at vi har handlet på al den viden, der er tilgængelig, ud fra Alternativets værdier, siger René Gade. 

Whistleblower og personalehåndbog

Som konsekvens af undersøgelsen etablerer partiet efter årsskiftet en whistleblower-ordning, så medarbejdere kan henvende sig, hvis der er noget, de synes, der bør blive undersøgt.

Samtidig skal der laves en personalehåndbog, så ingen er i tvivl om, hvordan man skal opføre sig overfor hinanden i partiets sekretariat.

- Arbejdet med udfærdigelse af en personalehåndbog (vil) klarlægge præcist, hvilke rammer vi sætter for vores samvær – og særligt hvilke forpligtelser man har som leder over for underordnede i Alternativets politiske sekretariat, står der i redegørelsen.