BLOG: Vi smider en stolt arv på møddingen

BLOG: I går diskuterede vi regeringens forslag, om at det skal være ministeren, der bestemmer hvor mange FN-kvoteflygtninge Danmark skal modtage.

Noget som selv Socialdemokratiet synes, er en god idé.

Dermed smider Venstre og Socialdemokratiet en stolt dansk arv på møddingen. For Venstre er det arven fra den tidligere venstre-statsminister og udenrigsminister Poul Hartling, der som senere FN flygtningehøjkommissær modtog Nobels Fredspris for netop at indføre kvoteflygtningesystemet. Og Socialdemokratiet svigter den tidligere stolte tradition om solidaritet for alle – også verdens allersvageste.

Radikale Venstre vil i den helt anden retning. Selvfølgelig skal Danmark atter tage 500 kvoteflygtninge om året. Fordi vi kan. Fordi det gør en enorm forskel for den enkelte flygtning. Fordi mange bække små, gør en stor å; hvis alle lande tager deres andel af kvoteflygtninge, så gør det en verden til forskel. Og fordi vi kun har legitimitet til at forvente, at andre lande tager imod kvoteflygtninge, hvis vi også selv gør det.

Heldigvis trækker en række andre europæiske lande i den modsatte retning. De tager imod flere kvoteflygtninge. Tak til dem! De viser vejen. De viser, at vi ikke kan løse problemerne hver for sig. De er med til at bevare det internationale samarbejde og signalerer, at vi har brug for mere af det, ikke mindre. De har modet til at tage ansvar.

I forvejen tager Danmark lige nu nul kvoteflygtninge. Ikke en eneste. Danmark er det eneste land i FN, der har ifølge FN’s Flygtningehøjkommissariat har indført et stop for kvoteflygtninge. Tyg lige på det; Som det eneste land i FN siger vi med klar og tydelig røst: Os kan I ikke regne med.

Det kan ikke være rigtigt. Så kære regering og Socialdemokratiet; Det er dansk at hjælpe. Smid ikke den stolte danske tradition for det på møddingen.