Nu er det afgjort: Socialdemokrat bliver ny borgmester i Kerteminde

Konstitueringen er nu underskrevet, og Kasper Ejsing Olesen har et snævert flertal udenom de Konservative.

Socialdemokraten Kasper Ejsing Olesen bliver ny borgmester i Kerteminde.

Han har netop præsenteret en underskrevet konstitueringsaftale for pressen på rådhuset i Kerteminde.

- Det er jeg jo rigtig, rigtig glad for. Vi har haft nogle rigtig gode snakke og har lavet en god plan for kommunen, siger den nye borgmester.

Aftalen er underskrevet af et snævert flertal på 13 af byrådets 25 medlemmer. Men det lykkedes ikke at overtale rivalerne fra de Konservative til at tilslutte sig konstitueringen.

- Det er vi rigtig, rigtig ærgerlige over. Men aftalen er stadig åben, hvis de Konservative vil tilslutte sig, siger Kasper Ejsing Olesen.

Hans flertal kom i hus i går, da den siddende borgmester i Kerteminde, Venstre-manden Hans Luunbjerg, besluttede at støtte ham.

Den konservative Klaus Lauridsen blev ellers valgets store vinder med en fremgang fra et til syv mandater, men det var altså ikke nok til at placere ham i borgmesterstolen.

Mandatfordelingen i Kerteminde:

Socialdemokratiet 7 (uændret)

Konservative 7 (+6)

Dansk Folkeparti 3 (uændret)

Venstre 3 (-1)

SF 2 (uændret)

Radikale 1 (uændret)

Borgerlisten 1 (-5)

Enhedslisten 1 (uændret)

Efter valget tirsdag fik den konservative Klaus Lauridsen samme aften opbakning fra Dansk Folkeparti, Borgerlisten og De Radikale – i alt 12 ud af byrådets 25 medlemmer.

Socialdemokraten Kasper Ejsing Olesen fik opbakning fra SF og Enhedslisten - i alt 10 mandater.

Dermed var det Venstres tre mandater, der kunne afgøre, hvem der skulle være borgmester. I første omgang valgte Hans Luunbjerg dog at sondere mulighederne for selv at kunne blive siddende som borgmester med et bredt flertal bag sig.

Da han torsdag sluttede op om Kasper Ejsing Olesen, betingede han sig dog, at de Konservative skulle have mulighed for at være med i konstitueringen.

Men det har de Konservative i første omgang ikke ønsket.

De vandt borgmesterposten
Overblikket opdateres løbende