BLOG: Kom nu i gang ude i byrådene!

16x9
Medierne skal ikke involveres i de politiske slagsmål, mener Pia Kjærsgaard Foto: Søren Bidstrup / Scanpix Denmark

BLOG: Det vrimler med dramatiske historier på diverse netmedier fra kommunalkonstitueringerne landet over.

Efterhånden er det en smule anstrengende at læse dem, og trættende at se på alle overskrifterne. Jeg tænker på de mange historier på netmedierne om konstitueringerne rundt omkring i de byråd, hvor der skal udpeges en borgmester efter kommunalvalget i tirsdags. Det vrimler med dem: ”Fejl ved optælling koster plads i byrådet”, ”Tre lurer på borgmesterpost”, ”Skænderi for åben skærm efter valg af borgmester” eller ”Rasende borgmesterkandidat råbte bag lukket glasdør”.

Jo, politik er hård konkurrence – både mellem partierne og ofte også internt mellem kandidaterne. Men når vælgerne har sat deres kryds, så har de samtidig overladt det til politikerne at finde ud af sammensætninger og udpegninger indbyrdes, og jeg tror, at de fleste danskere får pustet til deres indre politikerlede ved at læse disse historier, for de kan kun opfattes som vidnesbyrd om uværdige rivegilder.

Find nu ud af det derude. Sæt jer ind i et rum, luk dørene og lad den hvide røg stige op, når I er blevet enige. Lad være med at involvere medierne i disse slagsmål undervejs. Danskerne er interesserede i et demokrati, der virker, og i politikere, som arbejder seriøst med at forvalte deres mandat, men naturligvis er ballade altid en lækkerbisken for medierne. Men historier om ballade er tomme kalorier for vælgerne.

De ønsker i stedet at se konkrete resultater, når de har sat deres kryds på stemmesedlen i overensstemmelse med deres politiske overbevisning, og de ønsker at de folkevalgte er i stand til at sætte sig sammen og samarbejde – både på tværs af partierne og internt.