Ulrik Wilbek bliver ny borgmester i Viborg

Trods fremgang til de konservative og tilbagegang for Venstre er det lykkedes Venstres spidskandidat at sikre sig et flertal.

Venstres spidskandidat i Viborg, Ulrik Wilbek, er ny borgmester med en bred konstituering i ryggen.

Det fortæller han til TV 2.

Venstre er gået sammen med Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti for at danne flertal. Det Konservative Folkeparti står foreløbig uden for konstitueringen.

- Det, der på nuværende tidspunkt er sikkert om posterne, er, at jeg bliver borgmester, og Per Møller (Socialdemokratiets spidskandidat, red.) bliver 1. viceborgmester, og så offentliggør vi også i morgen en ny udvalgsstruktur, som er lidt anderledes end den, der er i dag, fortæller Ulrik Wilbek.

Her får du et hurtigt overblik over, hvem der bliver borgmester i hver af de 98 kommuner.

Wilbek erstatter Torsten Nielsen (K) på borgmesterposten. Han har været borgmester siden 2014, hvor han overtog, da daværende Viborg-borgmester, Søren Pape Poulsen, blev ny politisk leder af Det Konservative Folkeparti.

Venstre sikrer flertal trods tilbagegang

Venstre forbliver største parti i Viborg Kommune, selvom de går tilbage fra 12 til 10 mandater. 

OVERBLIK: Her er Venstre det største parti Venstre er det største parti i 36 af landets kommuner. Senest opdateret kl. 03.40
{name} Valgdeltagelse: {turnout}% {turnout_delta}

Til gengæld går det siddende borgmesterparti, Det Konservative Folkeparti, frem fra seks til syv mandater i Viborg. Der er 31 mandater i byrådet , foruden de 10 pladser til Venstre og syv til de konservative, hedder fordelingen ni mandater til Socialdemokratiet, to til Dansk Folkeparti og SF og et enkelt til Enhedslisten.

- De tre øvrige partier, de konservative, SF og Enhedslisten, har alle været til forhandlinger, som har været meget lange, som I nok har opdaget, og der, hvor vi er nu, er, at de har mulighed for at tilslutte sig aftalen i morgen, hvis de ønsker det, siger Ulrik Wilbek.

Ulrik Wilbek har tidligere siddet i kommunalbestyrelsen i Viborg. I 2005 forlod han dog kommunalpolitikken, selv om han havde gode chancer for at blive sit partis borgmesterkandidat. Det skete, da han blev tilbudt jobbet som herrelandstræner.

Hans trænerkarriere har kastet EM-, VM- og OL-guld af sig med både herre- og kvindelandsholdet i håndbold.

Her kan du se valgresultatet i samtlige 98 kommuner.