Husker du 'Sydfyn Style'? Nu hitter kandidat med sommerens store single

Lokalpolitikeren Henrik Nielsen har taget alternative metoder i brug for at skabe opmærksomhed omkring sin valgkamp i Svendborg.

De færreste har kunnet slippe uden om Luis Fonsi, Justin Bieber og sommerens hitbasker 'Despacito'.

Nu tager borgmesterkandidaten for De Konservative i Svendborg sangen til nye - og lidt alternative - højder i en ny video på sin Facebook-side.

Henrik Nielsen (K) synger blandt andet, at "Svendborg skal fremad, alt det den kan - planen for havnen kræver sin mand" til tonerne fra kæmpehittet.

Borgmesterkandidaten er meget bevidst gået efter en farverig video, siger han til TV 2.

- Det at føre valgkamp er jo en fejring af demokratiet, og derfor må der gerne være nogle uhøjtidelige og lidt skæve indslag, siger Henrik Nielsen.

Overvældet over interesse

Videoen er i skrivende stund set næsten 100.000 gange på hans egen Facebook-side, og den konservative borgmesterkandidat er også overvældet over den store interesse.

- Nogle synes selvfølgelig, at videoen er pinlig og useriøs. Vi var godt klar over, at vi ville få forskellige reaktioner, men de har overvejende været positive, og folk kan godt se, den er lavet med et glimt i øjet, siger Henrik Nielsen.

Han er ikke den første fra Sydfyn, som går viralt med en musikvideo.

I 2013 lavede iværksætterprojektet Fremtidsfabrikken en musikvideo i samarbejde med de fire sydfynske borgmestre med musikken fra det års landeplage 'Gangnam Style'.

Med titlen 'Sydfyn Style' dansede og sang borgmestrene sig gennem videoen, som var et forsøg på at fremme regionen for iværksættere.

Kandidat ikke bekymret for muligt erstatningskrav

Projektet blev efterfølgende mødt af et erstatningskrav fra pladeselskabet Universal på op mod en million kroner for at have krænket ophavsretten.

Sagen blev afsluttet ved, at den sydfynske rigmand Mads Kjær betalte 60.000 kroner i erstatning.

Henrik Nielsen mener ikke, han vil blive mødt med et erstatningskrav for sin 'Despacito'-video.

- Rent ophavsretsmæssigt er der tale om en parodi, så der skulle være helt styr på, hvad vi risikerer i den sammenhæng, siger han.

- Man kan selvfølgelig aldrig sige aldrig, men det tager vi med oprejst pande, siger borgmesterkandidaten.

Flere kandidater laver musikvideoer

Også i Helsingør har en ung kandidat for Det Radikale Venstre taget musikvideoformatet til sig:

Gang i Helsingør

Så er vores yngste kandidat ude med en fed musikvideo! Husk at stemme radikalt d. 21! #dkpol #dethandlerommennesker Radikale Venstre Radikal Ungdom DEL denne video :-)

Posted by Gang i Helsingør on Wednesday, November 15, 2017

Adam Nikolaj Margaard (RV) rapper således i videoen om, hvordan han vil have gang i Helsingør, hvis han bliver valgt til byrådet.