OVERBLIK: Carl Holsts sager fra Region Syddanmark

16x9
Tidligere regionsrådsformand i Region Syddanmark og forsvarsminister Carl Holst. Foto: Thomas Lekfeldt / Scanpix Denmark

Fortiden fra Region Syddanmark kostede Carl Holst en nutid som forsvarsminister. Læs her hvorfor.

I 2015 blev Carl Holst (V) forsvarsminister. Han sad i 93 dage. Med sig ind i ministerkontoret havde han sager fra sin tidligere post som regionsrådsformand i Region Syddanmark.

Sagerne var med til at lægge et pres på ministeren, der til sidst måtte trække sig.

Her er en oversigt over de sager fra Region Syddanmark, som i sidste ende var med til at koste Carl Holst jobbet som forsvarsminister:

* Carl Holst fik som aftrådt regionsrådsformand et eftervederlag, selv om han samtidig fik ministerløn. Holst nægtede først at afstå pengene, men efter pres gav han sig og afstod dem delvist.

* Regionsrådsmedlemmer i Region Syddanmark gik til pressen med en mistanke om, at regionens kommunikationsansatte Christian Ingemann Nielsen brugte sin arbejdstid som personlig assistent for Carl Holst i valgkampen til folketingsvalget.

* Flere medier kunne berette om eksempler. Jyllands-Posten havde set flere læserbreve, som var oprettet af Christian Ingemann Nielsen, og som var blevet sendt til diverse medier fra Carl Holsts kampagne-e-mail.

* Radio24syv afslørede en e-mail, hvor Christian Ingemann Nielsen svarede en journalist under valgkampen for at aftale omstændigheder vedrørende et interview med Carl Holst.

* Carl Holst afviste anklagen, men en undersøgelse viste, at assistenten havde sendt hundredvis af e-mails som led i Holsts valgkamp.

* Carl Holst afviste under hele forløbet, at det skulle være tilfældet.

* 31. marts 2017 meddelte Rigsadvokaten, at det ikke er muligt at rejse en sag mod Carl Holst for mandatsvig og stillingsmisbrug. Samtidig droppede Region Syddanmark at føre en erstatningssag mod Carl Holst.

* 9. marts 2017. Et politisk flertal i Region Syddanmark droppede et civilt søgsmål mod den tidligere forsvarsminister.  En vurdering foretaget af regionens egne jurister, fik Socialdemokraterne i regionen til at droppe at gå videre med sagen.

Kilde: Ritzau