BLOG: Mary bør blive i Danmark

16x9
Mary Stewart Burgher har fået besked om at forlade Danmark, selv om hun har boet her i 32 år. Foto: Privat

BLOG: Radikale Venstre vil ændre udlændingereglerne. Derfor fremsætter de et beslutningsforslag til maj, som skal ændre opholdsreglerne.

Når jeg hører om den amerikanske statsborger Mary Burgher, der står til udvisning efter 32 år i Danmark med et arbejde, så bliver jeg ualmindeligt trist. Sagen giver ingen mening. Mary bor i dag i en lejlighed, som hun har betalt fuldt ud. Mary taler flydende dansk, engagerer sig i foreningslivet og har udelukkende danske venner. På trods af at hun har tilbragt størstedelen af hendes liv i Danmark, så vurderer udlændingestyrelsen alligevel, at hendes tilknytning til USA er større, da hun har en bror og en søster ”over there”.

Jeg er ikke i tvivl. Udlændingereglerne skal ændres. Derfor fremsætter Radikale Venstre et beslutningsforslag til maj, der skal ændre opholdsreglerne. Årsagen er indlysende. Vores nuværende regler kan ikke forsvares menneskeligt. Reglerne peger i den stik modsatte retning af den, jeg ønsker for Danmark.

Jeg drømmer om en politik, der gør Danmark større. En politik, hvor du er velkommen, når du (som Mary) bidrager til det danske samfund. Et Danmark, hvor vi tror på fremtiden, hvor vi engagerer os i omverdenen og gør os til et attraktivt land for højtkvalificerede udlændinge at komme til.

For sagen er, at mange danske virksomheder allerede i dag melder om mangel på kvalificeret arbejdskraft. Vi har en pligt til at sikre virksomhederne den fornødne arbejdskraft. Med tanke på sagen om Mary Burgher, må det dog være svært for danske virksomheder at overbevise den eftertragtede udenlandske arbejdskraft, om at Danmark er landet, som de skal tage til, hvis de risikerer udvisning, så snart de efter et langt arbejdsliv går på pension. 

Så kære regering; Gør Danmark større. Den politik som vi vedtager i Folketinget har direkte indflydelse på personer som Mary og de mange andre bizarre udvisningssager, som vi den seneste tid har set. Det handler om rigtige mennesker af kød og blod. Lad os sætte dem i fokus.