BLOG: Black Army sætter nye, kujonagtige standarder for bandekriminalitet

BLOG: Tilsyneladende har den brutale og feje indvandrerbande Black Army sat sig solidt på den kriminelle underverden i Odense, og i modsætning til tidligere bander er den ikke kræsen med at udse sig svage ofre. For nylig kom det frem, at banden afpresser en af samfundets allersvageste gruppe – de hjemløse – til enten at aflevere deres kontanthjælp eller at arbejde som pushere. 

Tilsyneladende har banden slet ikke noget æreskodeks, men er parat til at slå og sparke på mennesker, der allerede ligger ned og har mistet alt. Den hjemløse Ole fortalte i sidste uge til TV-2, hvordan han under trusler om tæv var blevet frarøvet de 1900 kroner, han skulle leve for resten af måneden – og alligevel var han blevet gennembanket.  

Det er let at regne ud, hvad det for en hjemløs vil sige brutalt at blive frarøvet det beløb, som man skal leve af en hel måned. Det er en ulykke for den hjemløse og decideret eksistenstruende. Men at trampe på svage mennesker viger den samvittighedsløse Black Army-bande slet ikke tilbage for. Hvor er det dog fejt og modbydeligt. De bør straffes, så det kan mærkes. 

Men Black Army bedriver også afpresning af andre og har set sig varm på tatovørmiljøet i Odense. Det står tre bandemedlemmer nu tiltalt for ved retten i Odense. Byens borgmester Peter Rahbeck Juhl  har i den anledning inviteret forretningsindehavere til et stormøde, og både politi og erhvervsorganisationer står parate til at hjælpe de erhvervsdrivende, som oplever at blive afpresset. 

Det er mit håb, at de hjemløse, som bliver frarøvet deres eksistensgrundlag af Black Army bliver taget ligeså alvorligt – at efterforskningen af forbrydelser begået mod dem, er mindst ligeså grundig. Banderne skal bekæmpes. De skaber utryghed og er en trussel mod hele samfundet med deres handel med alt fra våben til farlige stoffer. 

Men det må have første prioritet at bekæmpe de bander, som fejt udser sig nogle af de svageste mennesker som ofre, og som afpresser fredelige erhvervsdrivende.