BLOG: Flere fædre på barsel gavner ligestillingen

16x9
Rammerne for barslen i dag er slet ikke gode nok, mener Pia Olsen Dyhr. Foto: Thomas Lekfeldt / Scanpix Denmark

BLOG: Det er afgørende for ligestillingen i Danmark, at familier får bedre rammer for at fordele barslen mellem mor og far.

Jeg tror, de fleste kan nikke genkendende til, hvor fantastisk en følelse det er, at stå med en lille ny baby i armene. En baby, man skal til at lære at kende og knytte dyrebare bånd til, der varer resten af livet.I dag er det som oftest moren, som går hjemme på barsel. Det betyder også, at de bliver den, barnet knyttes tættest til. Heldigvis vil rigtig mange fædre gerne gå mere hjemme og have samme mulighed for at få et tæt forhold til det nye familiemedlem. Men rammerne for barslen i dag er slet ikke gode nok. Det er hverken godt for familielivet eller for ligestillingen.

Kvindesag at få fædre på banen

For selvom vi skriver 2017 er vi stadig langt fra at have ligestilling mellem kønnene. Det gælder også på lønsiden, hvor kvinders løn gennemsnitligt er 17 % lavere end mænds. Det er helt hul i hovedet, at vi ikke er nået længere. Det faktum, at kvinderne ender med størstedelen af barslen, er en af årsagerne til det store lønhul. Faktisk falder morens løn med 10 % pr. barn de føder!  

Hvis vi skal sænke det tal, er en af vejene, at fædrene tager mere af forældreorloven. Og blot en enkelt uge ekstra barsel til far, betyder at mor stiger i løn.

Derfor er det afgørende for ligestillingen i Danmark, at familier får bedre rammer for at fordele barslen mellem mor og far.

Fædrebonus skaber mere lighed

I dag har størstedelen af fædrene kun en måneds barsel sammenlagt. En af grundene til det, er at det ofte er dyrere for far at gå hjemme end for mor, fordi kvinders løn stadig er lavere end mænds. Og familiens økonomien er altså en vigtig faktor, når barslen skal fordeles. Både fordi kvinderne tjener mindre, men også fordi mænd ofte har et hurtigere karriereforløb.

Derfor foreslår vi i dag, at indføre en økonomisk bonus på 5.000 kr. til de fædre, som tager minimum 12 ugers barsel og på den måde belønne familier, som ønsker at fædrene får mere tid med deres børn. Den positive sidegevinst er, at mor får mulighed for at gå på arbejde, gøre karrierer og hive en mere retfærdig løncheck med hjem.