Russisk avis hylder Pernille Vermund: Topmodel med baggrund som ud af et eventyr

16x9
Pernille Vermund i den regeringstro russiske avis, her netudgaven, Vsgljad, der kalder hende en blond topmodel, med en historie som taget ud af et H.C. Andersen eventyr. Foto: TV 2

Nye Borgerliges Pernille Vermund bliver fremhævet af den regeringstro russiske avis Vsgljad som en dansk Le Pen med udseende som en topmodel.

Nye Borgerliges entre på den politiske scene i Danmark kan få store konsekvenser for det politiske billede i Europa.

Sådan lyder analysen i den regeringstro russiske avis Vsgljad, skriver Berlingske.

I artiklen, som russiskkyndige kan læse her, beskrives Vermund som en kvinde med en baggrund, der er som taget ud af et H.C. Andersen eventyr: Alenemor med tre børn, der har kæmpet sig frem.

Ifølge Berlingske skriver avisen, at Danmark er under tysk overherredømme, og at det er folk som Pernille Vermund, der kæmper, for i stedet at få os under britisk beskyttelse.

Andres danske politikere får også plads i artiklen i den russiske avis. Dansk Folkepartis Kristian Thulesen Dahl bliver også nævnt for sin kritiske tilgang til flygtninge. Og som leder af det parti, der førhen blev set som det mest højreorienterede. 

Fremkomsten af partier som Nye Borgerlige og EUs krise kan få storpolitiske konsekvenser i Europa, mener den regeringstro avis ifølge Berlingske.

Også Dansk Folkepartis Marie Krarup har tidligere været populær i de russiske medier. Det statslige nyhedsbureau, Rossija Segodnja, har oversat og trykt Marie Krarups debatindlæg, når hun kritiserer EU eller er venligt stemt over for Rusland. Det skrev Berlingske i efteråret sidste år.

Ifølge Berlingske, der har kigget på søgemaskinen Yandex Novosti, der er Ruslands svar på Google News, har Marie Krarup optrådt 31 gange i de største russiske medier. I oktober måned sidste år blev Marie Krarup nævnt lige så ofte som den danske statsminister, Lars Løkke Rasmussen (V).