BLOG: Problemet er ikke DF

16x9
Formændene for Dansk Folkeparti og Socialdemokraterne stod denne uge frem i et fælles interview. Foto: Liselotte Sabroe / Scanpix Denmark

Dansk Folkeparti flirter for åben skærm med Socialdemokratiet, og det skaber uro i den borgerlige lejr. Naturligvis.

Hvis DF og Socialdemokratiet finder på at indgå en mere seriøs romance, vil det betyde at både Venstre, Konservative og Liberal Alliance vil få meget lidt indflydelse. Det er bekymrende!

Derfor kan man også høre mange borgerlige lange ud efter Dansk Folkeparti i disse dage. DF bedes huske, at de har peget på Løkke og hører til i den borgerlige blok. Vi er nødt til at sige det højt, for det er ikke åbenlyst, når man ser på deres politik. Og det er i virkeligheden det reelle problem for det borgerlige Danmark: der er ikke borgerligt flertal.

Venstre, Konservative og Liberal Alliance udgør til sammen 53 mandater ud af 179. Hvis vi medtager de Radikale, som også kan betragtes borgerlige, når det kommer til forståelse for behovet for vækst, kan vi tælle 61 mandater. 61 mandater svarende til ca 35% der ikke er bange for fremtiden, både hvad angår nye teknologier, konkurrence på tværs af landegrænser og ambitiøse økonomiske reformer. Overfor står 65% som ønsker at støbe Danmark i cement. Dét er Danmarks største problem. 

To muligheder

Enten kan vi stå i vores halvtomme butik og brokke os over konkurrenten på den anden side af vejen, som har mere succes med at tiltrække kunder end os. Eller også kan vi begynde at fortælle de forbipasserende, hvorfor vores varer er meget bedre end konkurrentens. Jeg er tilhænger af det sidste, for vi har vitterligt de absolut bedste varer på hylderne!

Vi skal gøre det klart, hvilke værdier der ligger bag vores politiske forslag. Vi skal fortælle, at vi ønsker et velfærdssamfund, hvor svage borgere ikke skal kæmpe en sindssyg kamp mod systemet, for at få den hjælp de behøver. At vi ønsker en lavere skat, fordi vi mener, at den enkelte borger bedst selv ved, hvordan pengene skaber mest mulig lykke for ham. Vi skal fortælle, at vi ønsker at sænke registreringsafgiften på biler, fordi vi ønsker, at alle børnefamilier i Danmark har råd til en god bil med plads til hele familien. Vi skal fortælle, at vi ønsker frit skolevalg for alle, at vi ønsker mindre kontrol med de offentligt ansatte, at vi ønsker færre regler, og at vi ønsker en værdig alderdom for alle. Og så skal vi fortælle, hvorfor alt det kræver ambitiøse økonomiske reformer.

Vi får ikke skabt et bedre Danmark ved at pege fingre af de partier, som ikke ønsker at fastholde Danmark i en forældet version. Nej, vi får kun skabt et bedre Danmark, hvis vi kan overbevise danskerne om, at vores vej er den rigtige vej. At man med vores politik får et meget bedre Danmark.

Det er en stor opgave, som kræver, at borgerlige politikere, debattører og meningsdannere står sammen og ser det som en fælles opgave. Og i virkeligheden er det ret simpelt, for hvis ikke vi kan sælge vores vare til danskerne, ender vi med at måtte lukke og slukke – som enhver anden virksomhed.