Bertel Haarder genopstiller til Folketinget efter farce

Bertel Haarder skal, som bekendt, alligevel ikke være generalkonsul i Flensborg. Så nu stiller han op til Folketinget igen.

For halvanden måned siden meldte Danmarks længst siddende minister ud, at hans tid i Folketinget var slut. Regeringen ville udnævne Bertel Haarder til generalkonsul i Flensborg.

Men blot to uger senere gik planerne i vasken, da det viste sig, at borgerne i Flensborg egentlig ikke ønskede sig en ny generalkonsul.

Heldigvis har Bertel Haarders valgkreds på Sjælland ikke nået at finde en erstatning, så han fortsætter som kandidat og genopstiller ved næste valg, siger han til TV 2. Det besluttede kredsen på et møde mandag aften.

- Det er lige blevet bekræftet igen. Så jeg er fortsat kandidat, siger Bertel Haarder.

Hvordan har du det med, måske, at skulle fortsætte i Folketinget en periode mere i stedet for at skulle til Flensborg?

- Det har jeg det rigtig godt med. Jeg er glad for min valgkreds. Og jeg har fortsat frihed til at blande mig i ting og skrive klummer, siger Bertel Haarder.

Hvis Bertel Haarder får en periode mere i Folketinget kommer hans anciennitet op over 37 år. Han er også den minister, der har siddet længst tid siden systemskiftet i 1901, da parlamentarismen blev indført - Bertel Haarder satte rekord med 7.853 dage - i alt nåede han at sidde 7906 dage, inden han røg ud da Lars Løkke Rasmussen dannede ny regering.

Skal Bertel Haarder slå rekorden i Folketinget også, går der nogle år endnu. Rekordindehaveren er Klaus Espen Berntsen, der sad i Folketinget i 51 år, hvor af han var konseilspræsident, altså statsminister, i tre af dem.

Bertel Haarder er 72 år.