BLOG: Trumps skamfulde pressekonference vil gå over i historien

BLOG: Donald Trumps tåkrummende pressekonference vil blive husket som en skamplet på det amerikanske præsidentembede.

Forestil dig følgende situation: Du er en politisk nobody, der har taget fusen på alle. For to måneder siden vandt du nøglerne til verdens mest magtfulde embede. Så langt så godt.

Men samtidig har din modstander fået næsten tre millioner flere stemmer på landsplan. Og du er den mindst populære `president elect` i nyere amerikansk historie.

Ikke nok med det. Et flertal af vælgerne er utilfredse med din gebærden siden valgsejren. Og hvad der er endnu værre: din forgænger; ham den sorte ikke-muslimske gut fra ikke-Kenya, som du påstod var ukvalificeret til at bestride præsidentposten, er markant mere populær end dig. Og han har lige holdt et brag af en afskedstale i går. En tale, hvor han ikke nævnte dig ved navn, men det alligevel stod soleklart, at alt det, han advarede imod, var i bund og grund dig, dit iltre temperament og dit fremfarende, egoistiske væsen.

Kort sagt så står du i lort til halsen. Men det bliver værre endnu. Din beslutning om ikke at afholde en pressekonference efter din valgsejr og rykke dit oprindelige pressemøde den 15. december viste sig at ramme dig som en boomerang i dag.

Ikke kun fordi du under valgkampen anklagede din modkandidat for at gemme sig for mediernes kritiske søgelys ved ikke at afholde en pressekonference i 276 dage. Selvom det også ser en anelse hyklerisk ud set i bakspejlet.

”Hov hov,” vil du nu måske sige. ”Faktisk er der kun gået 191 dage siden min sidste pressekonference.”

Tjoh, men det er faktisk rekord for en nyvalgt præsident i nyere amerikansk historie. Din kampagnechef forsvarede dig med, at du dog har tweetet mere end 1650 gange siden selvsamme valgsejr. Men journalisterne svarede med rette, at de jo ikke kan stille dig kritiske spørgsmål, når du excellerer i envejskommunikation på sociale medier.

Din kampagnechef mente til gengæld, at dine tweets bidrager til en ”demokratisering af kommunikationen”. Det var journalisterne sjovt nok uenige i.

Onsdag fik journalisterne så muligheden for at spørge. I sølle tredive minutter. Eller rettere sagt nogen af dem gjorde. Nogen som BBC blev hånet af dig. Andre som CNN affejede du. Det samme gjorde sig gældende for mange af de potentielt kritiske spørgsmål, der kunne have været interessante at få svar på:

Har dit kampagnehold samarbejdet med russerne under valgkampen? Hvorfor har du tænkt dig at udnævne din svigersøn som rådgiver? Hvordan vil du håndtere internationale kriser, hvis du lader dig provokere af Meryl Streep? Hvordan vil du sammen med republikanerne i Kongressen blive enig om et alternativ til ObamaCare? Hvordan du vil få Mexico til at betale for muren i det lange løb? Hvordan undgår du, at du og din administration - den rigeste administration i amerikansk historie - ikke kommer til at stå med en lang række interessekonflikter?

Dagens pressekonference gav ikke nogen (tilfredsstillende) svar.

Tværtimod var det tragikomisk at se dig, den kommende leder af den frie verden skulle forholde sig til, hvorvidt du var blevet installeret i Det Hvide Hus af russerne og sidst men ikke mindst, hvorvidt du havde hyret prostituerede til at urinere på Barack og Michelle Obamas tidligere sengeleje i Ritz Carlton i Moska.

Nej, faktisk var det ikke tragikomisk, men tåkrummende. Intet mindre end en skamplet på det amerikanske præsidentembede.