Danskerne skal ikke betale for udvisningsdømtes uddannelse

16x9
Justitsminister Søren Pape foreslår at man dropper at betale for udvisningsdømte unge. Foto: Camilla Rønde / Scanpix Denmark

Vi skal ikke længere betale for handleplaner eller uddannelse til kriminelle udvisningsdømte. Så enkelt kan det siges.

Derfor sender vi fra regeringens side et lovforslag i høring, der skal begrænse de udvisningsdømtes adgang til uddannelse og undervisning i de danske fængsler.

Det giver simpelthen ingen mening, at vi skal bruge ressourcer på, at kriminelle udvisningsdømteudlændinge får handleplaner og eksempelvis adgang til AMU-kurser og undervisning. Vi skal hellere bruge kræfterne på forebyggende indsatser.

Når udenlandske kriminelle får en udvisningsdom, skal de selvfølgelig sendes tilbage til deres eget land efter afsoning. Dermed har de ingen fremtid i Danmark, og derfor skal danskerne heller ikke investere flere penge i dem. Det hører ganske enkelt ingen steder hjemme, at vi skal bruge kræfter på kriminelle udlændinge, som ikke har nogen fremtid i Danmark.

Det handler om respekt

Vi skal i stedet investere i Danmarks fremtid, og vi skal hjælpe der, hvor der er behov for det. Derfor skal vi først og fremmest hjælpe de danske kriminelle borgere, der først har fået en straf og senere afsonet den, med at komme tilbage ud i samfundet og blive en del af fællesskabet.

For det handler egentlig om mere end straf og resocialisering. Det handler også om at genskabe en samhørighed og respekt mellem de danske borgere.

Vi skal ikke bruge vores ressourcer på at investere i at uddanne udenlandske kriminelle, der sidder i de danske fængsler, når de ikke har nogen fremtid i Danmark. Det er kun rimeligt.