20.000 vælgererklæringer erklæret ugyldige: - Det er en demokratisk skandale

De mange vælgererklæringer er udløbet, meddeler Social- og Indenrigsministeriet. En demokratisk skandale, lyder det fra Nationalpartiet.

Tilbage i april kunne Nationalpartiet fortælle, at partiet havde indsamlet de 20.260 vælgererklæringer, der kræves for at kunne stille op til næste folketingsvalg.

Sidenhen har ministeriet afvist at godkende de digitale vælgererklæringer, som partiet har indtastet – på trods af, at partiet har fremvist dokumentation med borgernes underskrifter.

Og efter flere måneders forsinkelse har Nationalpartiet nu fået en endelig afgørelse fra Social- og Indenrigsministeriet: 20.695 vælgererklæringer er udløbet og er dermed ugyldige.

Det betyder, at partiet nu kun har indsamlet 5.384 gyldige vælgererklæringer – og at muligheden for at stille op til Folketinget dermed er et godt stykke ude i fremtiden.

PRESSEMEDDELELSE Indenrigsministeriet erklærer 20.695 vælgererklæringer for ugyldige Nationalpartiet havde tilbage i...

Posted by Nationalpartiet on Monday, November 14, 2016

Fejl på fejl

Nationalpartiets formand, Kashif Ahmad, kalder sagen for er ”en ufattelig stor demokratisk skandale”.

- Systemet har været forsinket fra start og fuld af fejl og mangler, samtidig med at et utal af borgere har klaget over, at de ikke kan afgive en digital vælgererklæring på grund af fejlbehæftede links fra ministeriet. Vi har forsøgt at få en status siden april, således at vi kunne gøre en indsats for at indhente evt. restantal, men det har været umuligt. Og nu hvor alle er udløbet, får vi en status, som vi kan bruge til absolut intet, siger han i en pressemeddelelse.

Det nye digitale system til vælgererklæringer blev indført i januar i år og har voldt store problemer. 

Nationalpartiet har bedt om dispensation for udløbet af vælgererklæringerne, som er gyldige i 18 måneder fra underskrivelsen. Men det har ministeriet afvist, fortæller Kashif Ahmad.

- Det er en chikane uden lige, at blive behandlet sådan af en offentlig myndighed og vi agter at gå videre med denne afgørelse, siger han.

Nationalpartiet fortsætter med at indsamle vælgererklæringer. 

TV 2 forsøger at få en kommentar fra Social- og Indenrigsministeriet.