S: Der er totalt kaos om ejendomsvurderinger

Kommer regeringen snart med det nye system til ejendomsvurderinger, spørger Socialdemokraterne. Ja, svarer skatteministeren.

Da regeringen fremlagde sin 2025-plan lød meldingen, at det nye system til ejendomsvurderinger ville komme i løbet af kort tid. Og da Folketinget i sidste uge førstebehandlede finanslovsforslaget fra regeringen, gentog finansminister Claus Hjort Frederiksen, at systemet er lige på trapperne.

Men hvor bliver det af? Det spørger man sig selv om hos Socialdemokraterne.

- Der er sået meget stor usikkerhed om hvad der kommer til at ske med ejendomsskatten, og vi er nødt til at have en vished i forbindelse med de forhandlinger, der kører nu og i de kommende måneder. Hvad er regeringens plan i forhold til ejendomsvurderingssystemet? Der er maksimal usikkerhed, og det kan vi ikke have, siger finansordfører Benny Engelbrecht (S) til TV 2.  

Ingen møder i kalenderen

Men regeringen har jo ikke sagt, at det nye system ikke kommer?

- Når jeg kigger på oversigten over møder i de kommende uger frem til oktober, så er der intet på dagsordenen omkring ejendomsskat og ejendomsvurdering, og når der så samtidig er forlydender fra flere velunderrettede kilder om, at man har valgt helt at udsætte det her, så må man sige, at der hersker totalt kaos.

- Vi må have det hele billede

Ifølge Benny Engelbrecht er man nødt til at se planen som et samlet hele. Derfor må regeringen nu komme ud af busken, mener han.

Regeringen har ganske vist sagt, at man vil forringe rentefradraget, men ikke meldt ud hvorvidt skattestoppet på boliger fastholdes efter 2025, lyder kritikken.

- Vi vil gerne være sikre på, at vi har det fulde og hele billede, og vi kender ikke størrelsen på den regning, der ligger og venter på boligejerne. Det er ikke en rimelig ramme at arbejde indenfor. Der er tusinder af borgere, der har betalt for meget i ejendomsskat gennem mange år, og som bogstaveligt talt har milliarder af kroner til gode, siger han.

Skatteminister: Udspillet er på vej

Skatteminister Karsten Lauritzen vil ikke sætte dato på, hvornår regeringen præsenterer sit udspil til et nyt ejendomsvurderingssystem. Men det er på vej, siger han.

- Regeringen har ikke droppet at præsentere et nyt ejendomsvurderingssystem. Regeringen har endnu ikke lagt sig fast på præcis, hvornår udspillet kommer. Det er en opgave, vi tager meget alvorligt, og vi præsenterer udspillet, så snart vi er klar til det, skriver han i en skriftlig kommentar til Ritzau.

I udspillet vil det - ifølge skatteministeren være "en topprioritet at sikre tryghed om boligejernes økonomi i overgangen til de nye vurderinger". Til det har regeringen afsat 24 milliarder kroner i 2025-planen.