Vi skal have politistation og fast overvågning på Christiania

16x9

BLOG: I sommer var der voldsom ballade på Christiania, da danske politibetjente ellers blot gjorde deres arbejde og forsøgte at sætte ind over for den åbenlyse narkohandel i Pusher Street. Betjentene blev mødt af stenkastende unge, der overdængede politiet med kasteskyts, så flere betjente kom til skade, og efterfølgende blev politiet ligefrem hånet for indsatsen.

Og i nat tog den groteske situation på den såkaldte fristad så en ny drejning, da to betjente blev skudt af en formodet narkohandler. Den ene i låret, den anden i hovedet. Sidstnævnte kæmper for sit liv, mens hans familie våger over ham og passer på ham på Rigshospitalet.

Det er selvfølgelig fuldstændigt totalt og aldeles uacceptabelt, og nu må det være slut med blødsødenheden.

Jeg tager derfor nu sagen op med justitsminister Søren Pind, og det gør jeg for at præsentere ham for tre helt konkrete forslag, som jeg vil forsøge at skaffe flertal for.

1. Vi vil opsætte permanent videoovervågning i Pusher Street. Politiet skal kunne følge med i, hvad der sker døgnet rundt.

2. Vi vil indføre en udvidet udgave af maskeringsforbuddet, der gælder hele Christiania. Vi kan se, at mange maskerer sig derude, og det skal være slut med, at kriminelle kan gemme sig bag huer eller hætter.

3. Vi vil opføre en mobil politistation på Christiania hurtigst muligt. Politiet skal have mulighed for at være til stede hele tiden, og vi er selvfølgelig parate til at afsætte de nødvendige ekstra ressourcer, hvis det skulle være nødvendigt.

Ved samme lejlighed skal vi have alle eksisterende aftaler mellem staten og Christiania på bordet. Det fortalte jeg Søren Pind allerede torsdag morgen. For vi bliver nødt til at tale om, hvordan vi på sikrer, at Christiania kommer i retning af en normalisering.

Vi kan ikke og skal ikke acceptere parallelsamfund – et skyggedanmark – af nogen karakter, og det gælder også Christiania.