OVERBLIK: Det betaler medlemslandene til EU hvert år

16x9
EU har årligt udgifter for rundt regnet 1.000 milliarder kroner. Foto: JON NAZCA / Scanpix Denmark

Storbritanniens EU-exit kan give ekstraregning til Danmark. Se her, hvad EU-landene årligt betaler til EU.

Et kommende britisk farvel til EU udløser sandsynligvis en ekstraregning til Danmark, forklarer professor Derek Beach, der forsker i EU på Aarhus Universitet, til Ritzau. Hvor meget den eventuelle ekstraregning kan ende på, er endnu for tidligt at sige, påpeger EU-eksperten.

EU har årligt udgifter for rundt regnet 1.000 milliarder kroner. Størstedelen af pengene kommer ind i kontingent fra de 28 landes EU-kontingenter, der varierer i størrelsen.

Kontingentets størrelse fastsættes nemlig ud fra det enkelte medlemslands BNI (bruttonationalindkomst) - det vil sige den årlige indkomst for den pågældende stats indbyggere.

Modregnet de midler, hvert EU-land årligt modtager i for eksempel landbrugsstøtte, står et såkaldt nettobidrag tilbage. Det viser, om et land betaler mere eller mindre i medlemskontingent, end det får tilbage i støtte af EU.

Så meget betaler Danmark 

Hvis der står minus foran beløbet, betyder det, at landet betalte mere i EU-kontingent, end det fik tilbage i støtte. Landene er rangordnet med de største nettobidragydere først og største nettomodtagere nederst.

Nedenfor kan du se både Storbritanniens, Danmarks og de resterende 26 medlemmers nettobidrag for 2014.

Så meget betaler EU-landene årligt til EU.