Kommentatorer: DF giver Løkke mavepuster med nej til skattelettelser

Dansk Folkeparti vil ikke længere støtte op om skattelettelser i denne valgperiode. Det siger partiets formand, Kristian Thulesen Dahl.

Det er en klar skærpelse af, hvad Dansk Folkeparti tidligere har meldt ud, når de nu går ud og siger, at de ikke kan støtte op om nogen skattelettelser i denne valgperiode. Det siger TV 2s politiske redaktør Anders Langballe.

- Det, Kristian Thulesen Dahl, siger, er, at det her er en udskydelse - eller aflysning - af skattereformen. Og en aflysning af skattereformen er en ganske alvorlig streg i regningen for Lars Løkke Rasmussen, siger Anders Langballe og tilføjer:

- De fleste vil kunne huske, hvordan Lars Løkke under valgkampen sagde, at det skal kunne betale sig at arbejde. Og det der var hjørnestenen i den melding var netop en skattereform. Det er en kæmpe begmand til statsministeren, og det bliver meget interessant at høre, hvordan regeringen vil svare på den melding fra Dansk Folkeparti.

Nærmest en krigserklæring

TV 2s politiske analytiker Peter Lautrup-Larsen mener, at DFs udmelding er en mavepuster.

- Det er tæt på en krigserklæring. Det er ikke det, Lars Løkke Rasmussen har brug for i øjeblikket. Det er mindre end to måneder siden, at han oppe på Marienborg prøvede at få blå blok til at arbejde sammen, og nu kommer der en melding, som virkelig generer ham, siger Peter Lautrup-Larsen.

Liberal Alliance har tidligere stillet regeringen nogle ultimative krav om en skatteaftale for at støtte Venstre og Lars Løkke Rasmussen som statsminister.

- Meldingen fra Samuelsen står klart - hvis der ikke bliver leveret på det Løkke også har skrevet i sit eget regeringsgrundlag, at der bliver lettet på topskatten, så vil han ikke holde hånden under regeringen, som han så vil være parat til at vælte, siger Anders Langballe.