Annette Vilhelmsen smidt ud af SF's landsledelse

16x9
Vilhelmsen er smidt ud af partiets landsledelse Foto: Niels Ahlmann Olesen / Scanpix Denmark

SF trådte ud af regeringen efter turbulent periode, hvorefter Annette Vilhelmsen trådte tilbage som formand.

Tidligere formand for SF Annette Vilhelmsen er blevet smidt ud af partiets landsledelse, fordi hun udeblev fra tre møder i ledelsen.

Den tidligere formand fra oktober 2012 til januar 2014 blev smidt ud i begyndelsen af marts i år, skriver Lokalavisen Odense.

Det er en overtrædelse af partiets egne regler, selv om der bliver meldt afbud til møderne.

Lokalavisen Odense skriver, at det er formand for SF på Frederiksberg, Lotte Kofoed, der har bragt sagen for partiets lovnævn.

- Jeg opfatter det hele som et perfidt bagholdsangreb. Du kan citere mig for, at jeg ikke stiller op til landsledelsen igen. Andre kommentarer har jeg ikke, siger Annette Vilhelmsen til Lokalavisen Odense.

Over for det medie siger Lotte Kofoed, at hun ikke vil uddybe sagen.

- Jeg har overhovedet ikke lyst til at sige noget om den sag - det er et internt anliggende, siger hun til lokalmediet.

Anden SF-profil også smidt ud

Også Pernille Vigsø Bagge, tidligere folketingsmedlem for SF, røg ud af landsledelsen ved samme lejlighed og med samme begrundelse.

Landsledelsen er partiets "højeste myndighed mellem landsmøderne", fremgår det af SF's hjemmeside, hvor der også står, at "landsledelsen fastlægger hovedlinjerne i partiets politik".

Den tidligere socialminister var formand for SF, indtil partiet valgte at træde ud af regeringen, der i stedet blev til en SR-regering.

Siden tog Pia Olsen Dyhr over som formand.