Trepartsaftale om integration på plads

Der er enighed om en integrationsaftale for arbejdsmarkedet. Dermed er første del af trepartsforhandlingerne faldet på plads.

Beskæftigelsesminister Jørn Neergarard Larsen siger til TV 2, at arbjedsmarkedets parter og regeringen er blevet enige om en integrationsaftale.

Aftalen indebærer b.l.a. en grunduddannelse, der skal sikre at flygtinge kommer hurtigere i job.

- Det er meget væsentligt, at alle aktører, der har med flygtningesituationen at gøre, har kunne finde sammen om, hvordan vi sammen vil søge for at håndtere de udfordringer, vi har hver for sig og sammen, og det er vi blevet enige om. Det er jeg taknemmelig for, siger han, efter der er blevet indgået enig ved trepartsforhandlingerne, siger Jørn Neergaard Larsen.

. Jeg er rigtig glad for vi er blevet enige om første del af en trepartsaftale. Det viser igen at den danske model virker. Det har været vanskelige forhandlinger, siger LO's formand Lizette Risgaard.

- Alle her ved bordet har taget det her meget alvorligt, siger Lizette Risgaard om forhandlingerne.

Hun mener nu, der er skabt grobund for at flygtninge kan komme hurtigere på arbejdsmarkedet.

- Vi har skabt muligheden for at virksomhederne kan åbne døren, siger hun.

- Vi må være ærlige at sige, det her er rammerne, og det er nu vi skal i gang. Det er nu, det gælder, siger integrationsminister Inger Støjberg (V).

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) udtrykker tilfredshed med den aftale, som regeringen, arbejdsgivere og arbejdstagere torsdag aften har indgået.

Aftalen skal få flere flygtninge i arbejde.

 - Den danske model vist sig fra sin bedste side i dag (torsdag, red.). Vi skal fortsætte samarbejdet, skriver han på det sociale medie Twitter.

- Vi er helt afhængige af, at det her redskab får den volumen, der skal til. Vi taler om 30.000 mennesker, der skal ind på arbjedsmarkedet, siger Martin Damm, Venstre-formand for Kommunernes Landsforening (KL).