Løkke til K-fejring: Vi slås og skændes – men vi holder af hinanden

Der blev grinet, da statsministeren holdt tale til Konservatives jubilæums-reception mandag.

Som et had-kærlighedsforhold. Bare uden kærlighed.

Sådan lød det engang fra den tidligere socialdemokratiske formand Svend Auken, da han blev bedt om at beskrive forholdet mellem Venstre og Konservative.

En beskrivelse, som den nuværende Venstre-formand og statsminister Lars Løkke Rasmussen undsagde, da han mandag eftermiddag talte ved Konservatives 100 års-jubilæum på Christiansborg.

Det Konservative Folkeparti i tal

Antal medlemmer i Folketinget: 6 (ud af 179)

Antal medlemmer af Europa-Parlamentet: 1 (ud af 13)

Antal byrådsmedlemmer: 205 (ud af 2.444)

- heraf borgmestre: 13 (ud af 98)

Antal regionsrådsmedlemmer: 16 (ud af 205)

Antal medlemmer af partiet: 10.216 (pr. 31. december 2015).

 

- Det er ikke blottet for kærlighed. Ligesom søskende slås og skændes vi så det smælder. Men i bund og grund holder vi jo egentlig af hinanden, sagde Løkke og fortsatte:

- Så jeg vil hellere, og måske også mere passende i konservative kredse, bruge et andet citat - lidt omskrevet fra hans kongelige højhed kronprinsen, som klogt sagde i anledning af en familiebegivenhed i kongehuset: Man siger, at den man tugter, elsker man. Og vi har aldrig tvivlet på hinandens kærlighed.

Historie betyder noget

Statsministeren slog samtidig fast, at det 100 årige parti bør være stolte af sin historie. 

- Derfor står jeg her i dag og er glad for at være inviteret til at fejre det Konservative Folkepartis 100 års-dag. Et for tiden lidt mindre parti, men med en stor og stolt historie. Og det er måske en kontrast til så mange andre i politik. Som er store lige nu og her, men som ikke har så stor en historie. Og historie betyder noget. For med det følger bevidstheden om, at det går op og det går ned – men det skal nok gå alt sammen, sagde statsministeren, der også spøgefuldt bemærkede, at Venstre og Konservative kunne slå sig sammen, så man igen kom op over 20 procent i meningsmålingerne. 

Her kan du se anden og sidste del af statsministerens tale: