Langer ud efter Kristian Jensen: Jeres egen skyld

Det er regeringens egen skyld, at Kristian Jensen og Inger Støjberg skal forsvare Danmarks asylpolitik i Europa-Parlamentet, mener flere politikere.

Udenrigsminister Kristian Jensen (V) bliver ikke just mødt med forståelse, efter han har langet ud efter danske europa-parlamentarikere for at være skyld i den dårlige omtale af Danmark får i udenlandske medier.

Men det er regeringen selv, der er skyld i kritikken, mener flere danske folketingspolitikere.

Klynk

- Regeringen klynker. De indrykker annoncer. De forsøger at skræmme folk væk. Dette er resultatet. Og det er regeringens ansvar. Så vidt jeg ved er det regeringen og regeringen alene, der har indrykket annoncer i udenlandske aviser, skriver den tidligere fødevareminister Mette Gjerskov (S) på Twitter med henvisning til de annoncer, regeringen sidste år indrykkede i libanesiske aviser. 

I annoncerne forklarer regeringen blandt andet, at den har sat de sociale ydelser for flygtninge ned, og sagen er blot en af mange, der har vakt opsigt i udlandet.

Ifølge den radikale leder, Morten Østergaard, er dette blot et udtryk for, at regeringen selv har betalt for den dårlige omtale.

- I har købt og betalt skattekroner for dårlig omtale og fået ombudsmandskritik herfor. Og du beder os om at tale Danmark op, skriver han på Twitter med henvisning til Kristian Jensen.

Heftig debat venter

Kristian Jensen og integrationsminister Inger Støjberg (V) skal mandag forsvare de danske asylstramninger i Europa-Parlamentet, hvor der ventes at blive stor debat. Særligt regeringens forslag om at beslaglægge asylansøgeres værdier har vakt opsigt i Bruxelles. Men ifølge Kristian Jensen er det politikere, der er uenige i regeringens linje, der har skabt det negative fokus.

Men SF-leder Pia Olsen Dyhr mener, at årsagen til den dårlige omtale har rødder i regeringens egen politik.

- Årsagen til Danmarks dårlige rygte er jo politikken - ikke at man taler om den, fastslår hun på Twitter.

Tidligere V-medlem blandt kritikerne

Også det tidligere Venstre-medlem Jens Rohde, der i dag sidder i Europa-Parlamentet for de Radikale, peger på, at det er den politiske kurs, der er er skyld i den negative omtale af Danmark.

- Det er noget provinsielt ynk. Det viser, at regeringen tror, den lever på en øde ø. Den tror, at den kan lave en markedsføringskampagne over for flygtninge og fortælle, at Danmark ikke er et godt sted at komme til - og så tro, at andre ikke læser det og stiller spørgsmål ved, hvad der foregår i Danmark, siger han til Ritzau.

Pind langer ud efter Rohde

Det har fået Kristian Jensens ministerkollega Søren Pind (V) op af stolen, og han langer ud efter Jens Rohde på Twitter.

Provinsielt? Findes noget mere provinsielt end en radikal fra Viborg, spørger han retorisk.