Danskerne er i tvivl - er S et arbejderparti?

16x9
1. maj er arbejdernes kampdag. Men de færreste danskere ser Socialdemokraterne som et arbejderparti Foto: Scanpix

Er Socialdemokraterne et arbejderparti? Ja, siger politisk ordfører Maja Panduro. Arg..

Er Socialdemokraterne et arbejderparti?

Ja, siger politisk ordfører Maja Panduro.

Arg.. siger danskerne.

I en ny Megafon-måling foretaget for TV2 og Politiken er 1.092 personer blevet spurgt, om de anser Socialdemokraterne for at være et arbejderparti.

Kun 27% er enten helt eller overvejende enige i udsagnet. 43% er enten helt eller overvejende uenige, mens 30% enten er neutrale eller ikke kan tage stilling til spørgsmålet.

Blandt Socialdemokraternes egne vælgere erklærer 46% sig enige.

At Socialdemokraterne kun i begrænset omfang ses som et arbejderparti, bekymrer dog ikke partiets politisk ordfører Maja Panduro:

- I min bog er vi et arbejderparti. Men det kan være, der er nogen, der synes, det er et forkert ord. Måske de foretrækker at kalde det et lønmodtagerparti, siger hun til tv2.dk.

- Men det er vel ikke kun et spørgsmål om ordvalg. I weekenden viste en måling, at hver tredje vælger ser statsministeren som borgerlig. Har I et imageproblem, når selv jeres egne vælgere ikke helt ved, hvor I ligger?

- Jeg er mere interesseret i vores resultater, end hvad vi bliver kaldt. For mig er et arbejderparti et parti, der slås for at skabe arbejdspladser, gode skoler og en ordentlig sundhedsordning, som man ikke skal have en stor pengepung for at få del i, siger Maja Panduro.

- Vi er ikke i mål endnu, men sidste år skabte vi 20.000 arbejdspladser. Og vi kæmper for, at almindelige mennesker kan leve af deres løn, uden de skal konkurrere mod social dumping. Det er i hvert fald stikmodsat af den linje, som de borgerlige partier har, siger hun.