Her får du gourmetmad til spotpris

16x9

Nu kan selv folk med få penge opleve at spise en middag på en Michelin_restaurant

Er du vild med lækker mad fra dyre restauranter, men kan pengepungen ikke helt følge med, så er det nu, du skal slå til.

Onsdag startede salget til årets Copenhagen Dining Week, hvor man kan nyde en tre-retters menu for 200 kroner på 80 velrenommerede toprestauranter - som eksempelvis Micehelin-anbefalede Orangeriet i Kongens Have og Restaurant Mêlée på Frederiksberg.

Der var dog så meget pres på billetsalget, at serveren brød ned undervejs i løbet af onsdagen, men ifølge Nikolaj Skaarup-Rex fra Copenhagen Dining Week har over 17.000 madglade danskere allerede booket billetten til en gastronomisk oplevelse, når konceptet skydes i gang mellem d. 13 og 19. februar.

"Det er godt nok gået helt amok. Vi havde ikke forventet så stort et salg på førstedagen. Sidste år solgte vi f.eks. 5000 billetter på førstedagen og i alt 27.000 billetter. I år regner vi med at runde de 40.000 billetter, som vi rundt regnet har til rådighed," siger Nikolaj Skaarup-Rex til tv2.dk.

I mange af restauranterne er prisen under halv pris for, hvad de normalt ville sælge en tre-retters menu for. Og det er noget, der trækker gæster ind i restauranterne.

"Jeg ved ikke, om det er finanskrisens skyld, men det er tydeligt, at danskerne er vilde med at få tilbud om billigere kvalitetsmad. Det koster jo også 200 kroner at gå på en dårligere restaurant," siger Nikolaj Skaarup-Rex.

Flere muligheder
Har man ikke mulighed for at tage på restaurantbesøg under Copenhagen Dining Week, så er der også andre muligheder for at spise på en god restaurant, uden at du behøver betale fuld pris for det.

Earlybird.dk er en forholdsvis ny hjemmeside, der startede op i efteråret. Her bliver der hver dag tilbudt gourmetmad fra 14 københavnske restauranter af en vis kvalitet. For eksempel har Early Birds en aftale med den et-stjernede Michelinrestaurant, Kokkeriet.

Meningen er, at man sparer 33 procent, men så skal man til gengæld være i stand til at gå ud og spise samme dag.

"Vi kører et ret stramt koncept i forhold til andre tilbudssider, for vi vil kun have kvalitetsrestauranter med i vores udbud. Derfor har vi sagt nej til en række restauranter, der gerne vil være med på hjemmesiden," forklarer medejer af Early Bird Brian Köster til tv2.dk.

Konceptet går helt enkelt ud på, at restauranterne giver en melding om, hvor mange borde der er ledige til i aften, og så barberes en tredjedel af prisen af gennem Early Birds. Ofte er pladserne dog begrænsede, så man skal nogle gange være lidt hurtig, hvis man gerne vil sikre sig et bord på en særlig restaurant.

"Hvis man om formiddagen ved, at man skal ud og spise samme aften, så er det oplagt at tjekke, om der er et godt tilbud, der frister," siger Brian Köster.

Kvaliteten er den samme
Idéen med at fylde de sidste pladser med rabatkunder, går ikke ud over kvaliteten, forsikrer Brian Köster.

"Kvaliteten skal være helt på linje med, hvad de øvrige kunder får. Der er ikke forskel på hverken service og man får samme mængde mad. Ellers kommer kunderne jo ikke igen, og det ved restauranterne godt.

Der er heller ikke sammensatte menuer, som vi f.eks. ser det ved Copenhagen Dining Week. Gennem os får man den mad, der står på menukortet minus en tredjedel af prisen," slår Brian Köster fast.

Alternativer
Early Bird er dog ikke ene om at tilbyde daglige rabatter på gourmetmad. På hjemmesiden R2N.dk (Restaurant 2 Night) kan man også være heldig at finde velrenommerede spisesteder, hvor toppen af prisen er barberet af.

På R2N er der et stort spænd af restauranter, hvor der typisk er rabat på 20-25 procent.

Sidst, men ikke mindst kan man dagligt holde øje med hjemmesider som Sweetdeal, Downtown og andre sider der gør sig i social shopping. Der er længere mellem snapsene, men af og til dukker der tilbud op fra nogle af de finere resturanter.