Forbrugertips til konfirmanderne

16x9

Gode råd til konfirmanderne før Blå Mandag...

Forventningsfulde konfirmander i stribevis springer ud i de kommende weekender.

Og når dagen i det stiveste puds, alle talerne og den tre-retters er overstået, er det som bekendt tid for Blå Mandag.

Dagen hvor de det bugnende gavebord skal suppleres op med de herligheder, som af en eller anden grund ikke fandt vej dertil.

Og konfirmanderne har råd til at købe stort ind - spørgsmålet er, om de er klar til det.

Fire gode råd

Derfor stiller Forbrugerrådet i denne tid skarpt på, hvad de unge skal overveje før de omsætter de mange tusinder af telegram-kroner til forbrugsvarer.

Først og fremmest gælder det om, at beslutte sig for, hvor mange af de dejlige kontanter, der skal med på Blå Mandag. Lad resten blive hjemme, lyder rådet. Så undgår du, at bruge mere end du på forhånd havde lyst til.

Vurder dit behov, lyder det andet råd. Hvorfor betale mere for en mobiltelefon med kamera, hvis du allerede ved, at du ikke vil komme til at bruge den funktion.

Overvej på forhånd, hvad dine indkøb må koste. Hvor meget er du for eksempel villig til at betale for en mp3-afspiller. Det kan være svært at beslutte den slags, når man først står i butikken.

Endelig opfordrer rådet de unge til at gennem kvitteringerne i mindst to år. Den lille lap papir skal nemlig kunne fremvises, hvis det nyindkøbte eksempelvis skulle gå hen og gå i stykker.

Se test-resultater

Udover de konkrete råd, opfordrer Forbrugerrådet også de unge til at kigge sig godt før, før de køber.

Se Forbrugerrådets samlede test-resultater af nogle af de ting, som konfirmations-pengene ofte går til.