2200 eller 83.000 kr. pr. kvadratmeter - prisforskel på huse øges

I Rødby på Lolland er kvadratmeterprisen for et hus cirka 2200 kroner. På Østerbro i København koster en kvadratmeter 83.000 kroner.

Der er stor forskel på, hvad et hus koster rundt om i landet.

I Kartoffelrækkerne i København og uden for Rødby på Lolland ligger to lige store huse - med vidt forskellige priser.

På Lolland er prisen 2207 kroner per kvadratmeter. På Østerbro er prisen 83.299 kroner - altså 37 gange højere.

René Hansen er ejendomsmægler på Lolland. Han siger til TV 2:

- Jeg oplever mange mennesker, der siger til mig: Jamen, René, her kan vi nøjes med, at en af os har fuldtidsarbejde, og den anden har et job kun på 20 timer, og så kan vi alligevel få det til hænge sammen, fordi her har vi ikke så store faste udgifter.

Alecsander Delfs, ejendomsmægler i København, har ansvaret for at sælge huset i Kartoffelrækkerne.

- Som udgangspunkt køber folk et hus i Kartoffelrækkerne, fordi de køber et stykke historie, og fordi de gerne vil bo i en by i byen, og ikke fordi de kan få mange kvadratmeter, siger Alecsander Delfs til TV 2.

Ekspert: Prisforskel vil vokse i fremtiden

De to boliger afspejler yderpunkterne i den opgørelse, som Boligsiden har lavet over bolighandler i 2017. Og prisforskellene mellem land og by vil kun blive større i fremtiden, vurderer boligøkonom Mikkel Høegh fra BRF Kredit.

- Det er blandt andet, fordi der er stor efterspørgsel efter boligerne i byerne. Befolkningsprognoserne siger for eksempel, at der vil komme 100.000 flere københavnere over de næste 10 år. Det efterspørgsels-pres er der slet ikke ude i provinsen.

I Kartoffelrækkerne koster rækkehuset knap 12 millioner kroner. På Lolland er prisen 490.000 kroner.

- Jeg kan godt forstå, der er forskel, men jeg kan ikke forstå, at der er så stor forskel. Det lærer jeg ikke at forstå, siger ejendomsmægler René Hansen fra Lolland.

Den gennemsnitlige kvadratmeterpris for et parcel- eller rækkehus i Danmark var i 2017 på 13.105 kroner.