Tusindvis af boligejere på vej mod laveste renter nogensinde

En række boligejere hos Nykredit er på vej til at få historisk lave renter fra 1. juli på deres variabelt forrentede lån.

Den laveste rente nogensinde. Det er, hvad 10.000 boligejere med et- og treårige boliglån kan begynde at sætte næsen op efter fra 1. juli.

Renten på lånene bliver nemlig fastsat i dag, mandag, og i morgen, tirsdag.

decms://35631bfea11325fe9caac026bee53311ea822b04

På den første auktionsdag er renten netop landet på minus 0,14 procent på det etårige lån – det laveste nogensinde.

- Det er historisk lavt og tilmed en spids lavere end forventet, siger seniorøkonom i Nykredit Jeppe Borre.

F3-lånere får 1500 kroner mere

Det betyder, at de pågældende boligejere får 700 kroner mere til sig selv i løbet af det kommende år, hvis renten holder sig i samme niveau på tirsdagens auktion over lånene.

Sandsynligheden for, at renten stiger, er større, end for at den falder

Lise Nytoft Bergmann, boligøkonom i Nordea

For de boligejere, der har lån med en løbetid på tre år, ser den årlige besparelse ud til at lande på 1.500 kroner. En besparelse, der er en direkte følge af, at F3-lånene for første gang ser ud til at gå i minus.

Nordea: Vi tror, renten stiger

Hos Nordea anbefaler boligøkonom Lise Nytoft Bergmann, at boligejerne bruger de lave renter til at få mere sikkerhed ind i boligøkonomien.

- Sandsynligheden for, at renten stiger, er større, end for at den falder. På den baggrund anbefaler vi, at boligejerne vælger lån med længere løbetid. Vælg F3 i stedet for F1. Eller alternativt F5, siger hun og uddyber:

- Brug de lave renter fornuftigt. Gerne til at få afdraget anden gæld hurtigere. Der er mange boligejere, der stadig er højt belånte, og hvis man er det, kan man bruge de her lave renter til at afdrage. Gør man det, så står man bedre den dag, renterne begynder at stige, siger Lise Nytoft Bergmann.

decms://8820d31a645b954cc2502c2e26fbd3884b64897c

Et råd som en stor del af boligejerne allerede har brugt gennem de seneste år med lave renter.

Boligejere hos Nykredit, der skal have ny rente fra 1. juli, får fastsat den nye rente på onsdag, mens det forholdsvis nye lån F-kort bliver refinansieret på mandag.