Hård kamp om at sikre danskerne det bedste pensionsafkast - se vinderne og taberne her

De danske pensionsselskaber kæmper hårdt om at sikre nye kunder og pensionsopsparerne det bedste afkast. I 2016 var konkurrencen ekstra intens.

De største danske pensionsselskaber kom i et tæt opløb i kampen om at sikre deres opsparere det bedste afkast for året, der gik.

Det viser helt nye tal for de største pensionsselskaber herhjemme, som TV2 Business har indsamlet. 

Året var præget af store udsving på især aktiemarkederne som følge af briternes overraskende beslutning om at forlade EU og Trumps nærmest sensationelle sejr ved præsidentvalget i USA.

Topdanmark kom bedst ud af kapløbet skarpt forfulgt af Danica og AP Pension.

Afkast på næsten 8 procent

Som en flot vinder for året ræsede Topdanmark i mål i den gruppe, som TV2 har målt på.

Det er pensionsopsparere med middel risiko og 15 år til pension, der kunne glæde sig over et afkast på 7,9 procent.

- Vi er kommet ud af året med et fint resultat, der skyldes dels vores strategiske positionering på aktier, obligationer og alternative investeringer og dels en dygtig hånd på valget af investeringer inden for disse aktivklasser. Den strategiske tankegang har gennem flere år medført, at vi ikke alene ligger godt i 2016, men også på den lange bane har leveret gode afkast, siger Peter Hermann, direktør for Topdanmark Livsforsikring.

Pensionsselskabernes afkast i 2016

Topdanmark

Topdanmark leverede det bedste pensionsafkast til deres kunder med 7,9 procent.

Danica

Danica havde et afkast på 7,5 procent. Deler andenpladsen med AP Pension.

AP Pension

AP Pension havde et afkast på 7,5 procent. Deler andenpladsen med Danica.

SEB

SEB havde afkast på 7,4 procent i 2016.

PFA

PFA Pension havde et afkast på 6,7 procent.

Nordea

Nordea kom ud af 2016 med et afkast på 4,6 procent. 

Skandia

Skandia blev en klar bundskraber i TV 2's måling med et afkast på 1,2 procent.

Markant ringere resultater

Dermed blev Topdanmark årets højdespringer foran Danica, der delte andenpladsen med et afkast på 7,5 procent med AP Pension.

- Vi har ændret rigtig mange ting for at skabe et bedre resultat. Vi stiller op med et nyt investeringsteam, nye investeringsværktøjer og langt mere målrettede investeringer. Det har givet det gode resultat, siger investeringsdirektør Anders Svennesen fra Danica Pension.

Danmarks største private pensionsforvalter PFA Pension var også godt med, men kunne ikke følge helt med de første i feltet og måtte med et afkast på 6,7 procent for første gang i nyere tid se sig slået af Danica Pension.

To selskaber stikker klart ud med markant ringere resultater end førerfeltet. Det er Nordea med et afkast på 4,6 procent, hvilket slet ikke var nok til at følge med de bedste, og Skandia, der skrabede bunden med et afkast på bare 1,2 procent.