Kinesisk opkøb sender B&O-aktien op - her er topchefens svar

16x9
Kineser køber del af B&O efter lang forhandling. Her ses topchefen i B&O, Tue Mantoni. Foto: Keld Navntoft / Scanpix

Torsdag kom det frem, at kinesiske Sparkle Roll Group har købt en luns af Bang & Olufsen. Det har fået aktien til at stige fredag morgen.

Helt som ventet gik Bang & Olufsen-aktien til tops på fondsbørsen, da der fredag morgen blev lukket op for handler.

Sent torsdag aften meddelte kinesiske Sparkle Roll Group, at man har købt 13,1 procent af aktierne i B&O af hollandske Delta Lloyd til en pris af 85 kroner.

Og dét er åbenbart noget, som investorerne kan lide.

I løbet af få minutter fredag morgen blev Bang & Olufsen-aktien otte procent mere værd. Klokken 10.25 er aktien steget med over 10 procent og aktien, der torsdag ved børsluk blev handlet til kurs 74,5, koster nu 82 kroner.

Planen er at overtage overtage aktiemajoriteten

 

Med købet sidder kineserne med rigmanden Qi Jianhong i spidsen på 18,7 procent af aktierne, og han er nu den største aktionær i B&O.'

Og målsætningen er at øge ejerandelen endnu mere, lyder det. I meddelelsen fortæller Sparkle Roll, at hensigten på sigt er at overtage aktiemajoriteten i selskabet.

Nyheden har ikke rystet Bang & Olufsens direktør, Tue Mantoni, der har udtalt, at han ikke lader sit arbejde påvirke af ændringer i ejerstrukturen.

 - Jeg lægger ikke så meget andet i det, end det alle andre kan læse ud af meddelelsen. Det er en storaktionærmeddelelse, og den sender vi videre i markedet, og så koncentrerer vi os så egentlig bare om forretningen, lød hans reaktion umiddelbart efter nyheden om det kinesiske opkøb.

Jeg har ingen anden forventning, end at det fortsætter som hidtil.

Tue Mantoni, administrerende direktør i B&O

Tue Mantoni har dog ikke nogen specifik holdning til, hvad det vil betyde at have én bestemmende ejer i stedet for den hidtidige sammensætning bestående af flere mindre aktionærer.

- Som udgangspunkt er aktionærstrukturen ikke noget, vi kan bestemme, og derfor vil jeg egentlig ikke kommentere det. Der ligger jo heller ikke noget købstilbud lige nu, siger han.

Sparkle Roll har meddelt, at man glæder sig til at fortsætte og udbygge samarbejdet med ledelsen. Til det siger Tue Mantoni:

- Sparke Roll har været aktionær siden 2012, og vi har behandlet dem respektfuldt og professionelt som en aktionær på lige fod med alle andre.

- Samtidig har vi haft et samarbejde i Kina omkring distribution af B&O Play, og det har vi været glade for. Jeg har ingen anden forventning, end at det fortsætter som hidtil, siger Tue Mantoni.