Kinesiske købsplaner får Bang & Olufsen-aktien til at stige

16x9
Aktien i B&O banker frem. Det sker efter, at et kinesisk selskab har udvist interesse for køb. Foto: Jens Nørgaard Larsen / Scanpix Danmark

Investorerne har taget godt imod tirsdagens nyheder fra Bang & Olufsen og selskabets potentielle køber, som der nu er sat navn på.

Tirsdag er det kommet frem, at kinesiske Sparkle Roll, der i forvejen ejer en mindre del af Bang & Olufsen, ligger i forhandlinger om at købe det danske elektronikmærke

Og det vækker tilsyneladende begejstring i markedet.

Efter godt fem minutters handel stiger B&O-aktien 4,4 pct. til en kurs på 71,50 kroner og er den mest stigende aktie på fondsbørsen. Dermed er Struer-koncernen nu oppe på en markedsværdi på 3,1 milliarder kroner.

Vi elsker B&O

Bestyrelsesformand i Sparkle Roll Group, Qi Jianhong

Sparkle Roll er i forvejen B&O-distributør i Kina og ejer lidt over 5 procent af aktierne i det danske selskab, men nu har det altså appetit på at købe hele virksomheden, hvis det sker til en "fornuftig pris", fremgår det af en meddelelse.

Hongkong-selskabet sælger også andre luksusvarer som bilmærkerne Bentley, Lamborghini og Rolls-Royce samt smykker, ure og vine.

- Vi elsker B&O. Det er en fantastisk virksomhed med fantastiske produkter, en stærk ledelse og et attraktivt globalt potentiale. Vi ser B&O som et verdenskendt og særdeles eftertragtet brand, der kombinerer fremragende teknologi med en stærk dansk designtradition, siger Qi Jianhong, der er formand for Sparkle Roll Group, i en meddelelse.

- Når det er sagt, mener vi også, at en anden ejerstruktur end den nuværende vil gavne B&O. Det vil frigøre ressourcer i firmaet og dermed øge væksten og fremme en konsolidering, lyder det fra Qi Jianhong.

Sparkle Roll undersøger nu muligheden for at fremsætte et købstilbud på alle aktierne i selskabet, men Hongkong-selskabet understreger, at der fortsat er nogle ting, som skal løses, inden man når dertil.