DF: HA rammer en tone hos danskere

16x9

Et politisk manifest fra rockergruppen Hells Angels (HA), der sammenligner visse unge muslimer med sjakaler, er et forsøg på at aflede samfundets opmærksomhed fra kampen om narkomarkedet, men manifestet tegner et billede af indvandrerrødder, som mange danskere kan nikke genkendende til, mener Dansk Folkepartis retsordfører, Peter Skaarup.

"Der er jo ikke nogen tvivl om, at det, der bliver skrevet af HA, givet ligger tæt på mange danskeres oplevelse af uintegrerede indvandrerrødders ageren, når man møder dem, og når man hører om dem. Der er nogen, der lever i et parallelsamfund og ikke er modtagelige over for sund fornuft. Der, hvor jeg synes, at kæden hopper af, det er, at man så siger at, på grund af det er vi så i øvrigt berettigede til at likvidere indvandrere," siger Peter Skaarup.

Du siger det vækker genklang hos nogle danskere. Er det en rimelig beskrivelse?

"Nej, den er selvfølgelig generaliseret og ensporet, men jeg tror, der er ret mange danskere, som kan nikke genkendende til nogle af de oplevelser, der skrives om i det manifest. Der er nogen, der ikke vil lytte til almindelig sund fornuft og opfører sig meget udansk," siger han.

"Sjakal Manifest"
Selvom Hells Angels tager afstand fra racisme, så skriver gruppen i det såkaldte "Sjakal Manifest" stærkt nedsættende om en gruppe unge, der ikke har "respekt for venlighed", "hader danskere" og "terroriserer" børn og unge. De har ifølge rockerne ofte arabisk og muslimsk baggrund.

"De foragter de danske piger, deres selvstændighed og frisind, med mindre de gør, hvad de beder dem om, indlader sig med dem eller konverterer til islam," hedder det blandt andet.

Peter Skaarup mener, at rockerne har skiftet strategi.

"Igennem hele bandekrigen har de jo nægtet, at der er en krig. Det, at de nu agerer, som om der er en krig og spiller det her kort ind i spillet, det er et forsøg på at aflede opmærksomheden. Også fra politiets side, for politiet har godt fat i dem," siger Peter Skaarup.