SU-reglerne lempes for studerende

16x9

Nye SU_regler betyder, at du ikke behøver betale din første løn tilbage

En høj løn efter afslutningen af studiet betyder ikke længere, at en del af uddannelsesstøtten (SU) skal betales tilbage til staten.

Sådan har det været hidtil, men i dag vedtog alle partier i Folketinget en ændring af SU-loven.

Ændringen går ud på, at der kun tages udgangspunkt i, hvad de studerende tjener, mens de modtager SU, således at indkomsten i resten af året ikke påvirker støtten. Undervisnings-minister Bertel Haarder siger, at de gamle regler var urimelige.

Haarder: Det har virket urimeligtUndervisningsminister Bertel Haarder (V) er meget tilfreds med, at ændringen er blevet gennemført med så massiv politisk opbakning.

"Det har virket urimeligt og uforståeligt, at studerende, der var så dygtige og heldige at få en god indtægt, efter at de var færdiguddannede, skulle straffes for det økonomisk," konstaterer Haarder i en pressemeddelelse.

Ministeren fremsatte sit lovforslag i februar. Det blev dengang positivt modtaget, dels af de studerende, dels af erhvervslivets organisationer.

Den ny lov træder i kraft den 1. juli.

DF: Kun et skridt på vejen
Martin Henriksen, uddannelsesordfører for Dansk Folkeparti, ser dog kun lovændringen som et skridt på vejen.

"Der er stadig masser af arbejde at tage fat på. Nu skal vi kigge på lettelser i det administrative bøvl for dem, der er i gang med et studie. De skal have lov til at tjene ved siden af SU'en uden at blive trukket bagefter," mener DF's ordfører.