Zine brugte populær festival-oplader og så skete dette

16x9

<p>Strøm på telefonen er næsten lige så essentielt som mad og drikke på en festival.

Strøm på telefonen er næsten lige så essentielt som mad og drikke på en festival. Derfor syntes 24-årige Zine Rahn, det var et hit med den mobile batterioplader fra Volt, mens hun er på Roskilde Festival.

Men den sorgløse strømtilstand blev onsdag afløst af chok, da hun hev sin telefon op af tasken.

For skærmen var smadret, og batteriet bulede underligt ud ad siden.

- Først troede jeg, den havde fået et slag, for skærmen var smadret, og siden var flænset op. Men så sagde nogle af mine venner, at det var batteriet, der var hævet op til dobbelt størrelse, fortæller Zine Rahn til tv2.dk.

Frygtede batteriet ville eksplodere
Hun får med det samme batteriet puttet i den pose, da hun er bange for, at det skal eksplodere. Og så går hun op i den Volt-bod, der har solgt hende opladeren.

- De var også ret chokkerede og sagde, at de aldrig havde oplevet noget lignende. Men de sagde, de ville sende telefonen ind til en forhandler og få den tjekket, siger Zine Rahn.

- Der har aldrig været problemer med min telefon før, og opladeren havde kun siddet i i en halv time, så jeg synes, det er rigtig ubehagelig, at en oplader kan gøre det. Jeg ved ikke, hvad der kunne være sket, hvis jeg havde ligget og sovet med den inde i mit telt.

Har ikke oplevet noget lignende
Folkene bag det populære mobilbatteri bekræfter hændelsen over for tv2.dk:

- Vi er selvfølgelig kede af, at kundens mobil er ødelagt. Vi har sendt den ind til en autoriseret iPhone-forhandler for at finde ud af, hvad der er sket. I mellemtiden har vi tilbudt Zine at erstatte telefonens værdi, altså omkring 2000 kroner, siger Trygve Aabye Dam, partner og produktudvikler hos Volt.

Han forklarer, at de indtil videre har solgt 60.000 opladere, men aldrig hørt om lignende tilfælde:

- Vi ved jo ikke, om det reelt har noget med vores produkt at gøre. Batteriet overholder EU-standarder, men det skal selvfølgelig undersøges, siger han.

Han siger, at der lige nu er 20.000 voltopladere i omløb på Roskilde Festival. Får andre kunder problemer med deres opladere, skal de henvende sig, der hvor de har købt den.

Opdateret 21.32
Volt oplyser, at en tekniker fra Humac har set på Zines mobil, og at den første vurdering er, at telefonen har en uorginal skærm fra et uautoriseret værksted.

- Vi får at vide, at det betyder, at den på et eller andet tidspunkt har været på et uautoriseret værksted. Og at det kan være derfor hendes telefon har opført sig sådan, siger Trygve Aabye Dam.

Men betyder det så, at alle, der har fået repareret deres telefoner hos et uautoriseret værksted skal gå og være bange for, at jeres oplader kan brænde deres batteri af?

- Nej, det vil jeg ikke sige. Vi har som sagt ikke set det her før. Men nu venter vi på den endelige rapport, siger han.

Har du også oplevet problemer med Volt eller andre mobile opladere, så skriv til journalist Maria Malmdorf Laugesen på maml@tv2.dk eller på 1234@tv2.dk.